National

Donald Trump, acuzat de frauda

Publicat: 26 aug. 2013
1

Miliardarul american Donald Trump este acuzat de fraudarea mai multor studenti care au urmat cursurile unui institut pe care acesta il patroneaza, procurorii solicitand plata unor despagubiri de 40 milioane de dolari.

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, sustine ca Trump s-a folosit de statutul de vedeta pentru a atrage studenti la scoala sa de investitii, Trump Entrepreneur Initiative, cu promisiunea ca miliardarul ar fi implicat in elaborarea programei scolare si in recrutarea instructorilor, potrivit CNN.

„Monetizand statutul de vedeta, Trump a aparut in mai multe spoturi publicitare, cu promisiuni false, pentru a convinge oamenii sa plateasca zeci de mii de dolari pe care nu ii aveau pentru cursuri pe care nu le-au mai primit”, a declarat Schneiderman intr-un comunicat preluat de CNN.

Procurorul solicita 40 milioane de dolari de la Trump, banii reprezentand amenzi si sumele necesare pentru despagubirea persoanelor inscrise la cursurile promovate de miliardar.

Trump a reactionat pe Twitter, calificandu-l pe Schneider drept „categorie usoara”. El sustine ca 98% dintre studentii care au urmat cursurile au fost multumiti.
Adauga un comentariu