National

Doina Pana NU il va suspenda din functie pe directorul general al Romsilva

Publicat: 21 oct. 2014
1

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a reiterat, marti, ca nu-l va suspenda din functie pe directorul general al Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva, Adam Craciunescu, atata timp cat nu a primit nimic oficial legat de situatia juridica a acestuia.

„Eu am facut o declaratie si mi-o mentin. Eu, la ora actuala, din punct de vedere al institutiilor statului, in afara de presa, eu nu am nimic oficial legat de situatia juridica a domnului Craciunescu. Trebuie sa mergi pe prezumtie de nevinovatie. Daca nu, la cel mai mic zvon, stiu eu, pot sa ies si sa spun ca dumneavoastra nu stiu ce ati facut”, le-a spus ministrul jurnalistilor care au intrebat-o daca il va suspenda din functie pe Adam Craciunescu.

Citeste si Ministrul Padurilor: Toate restituirile „revoltatoare” vor fi revizuite

Doina Pana a mentionat ca nu se autosesizeaza din presa ca ar putea fi ceva, dar ca va aplica orice masura pe care institutiile statului i-ar cere-o.

„Eu salut ce face DNA. Vreau sa fiu foarte bine inteleasa. Salut ca se reia, se revizuieste, ca sunt doi judecatori care sunt intr-un anumit regim judiciar acum care s-au pronuntat. Deci, ca se reia cazul respectiv si orice masura pe care institutiile statului o vor cere, evident ca o vom aplica. Dar nu ma autosesizez eu ca am aflat din presa ca ar putea fi ceva”, a afirmat ministrul Doina Pana.

Citeste si Ponta cheama pe ministrul pentru Ape, Paduri si Piscicultura la RAPORT

Alianta Crestin-Liberala (ACL) i-a solicitat marti ministrului Doina Pana sa il demita pe directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Adam Craciunescu.

„Plecand de la acest dosar al retrocedarilor si nivelul de implicare al directorului general al Regiei Nationale a Padurilor in acest dosar, noi credem ca mentinerea lui in functia de director general este incalificabila. Nu poti in baza contractului colectiv de munca sa trimiti padurarul la inceperea urmaririi penale, sa il suspenzi, iar pe managerul Regiei Nationale a Padurilor in aceeasi situatie, sub controlul judiciar, sa il mentii pe functie. Ii cerem ministrului delegat pentru Ape si Paduri sa il demita de urgenta pe actualul director general al Regiei Nationale a Padurilor”, a declarat deputatul Partidului Democrat Liberal (PDL) Tinel Gheorghe, marti, intr-o conferinta de presa.

Citeste mai multe pe rtv.net
Adauga un comentariu