Local

Doi tineri care au planuit sa se imbogateasca peste noapte au fost executati de judecatori

Publicat: 18 oct. 2016
1
@ Procurorii de la DIICOT au cerut majorarea pedepselor, pentru ca planul pus la cale de cei doi tineri era unul foarte periculos pentru toti ieseni care folosesc cardurile bancare
 
Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au majorat pedepsele stabilite initial de Tribunal pentru doi tineri care au fost trimisi in judecata pentru ca au pus la cale un plan de a fura banii de pe cardurile iesenilor. Au sperat sa nu fie prinsi niciodata, crezand ca planul lor functioneaza foarte bine. Initial, Vasile Ovidiu Amarandei a fost condamnat la doi ani si doua luni de inchisoare, iar Vasile Jicmon a primit o pedeapsa de doi ani si o luna. Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au admis apelul formulat de procurori si au majorat pedepsele.

Amarandei va trebui sa execute acum o pedeapsa definitiva de patru ani si o luna de inchisoare, iar Vasile Jicmon ar trebui sa execute trei ani, trei luni si zece zile de inchisoare. Cei doi au fost arestati preventiv la jumatatea lunii ianuarie 2016, pentru comiterea infractiunilor de operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operatiuni financiare în mod fraudulos si acces ilegal la un sistem informatic. Acest dosar a fost instrumentat de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, dupa ce un student strain a depus plangere ca i-au disparut 1.500 euro de pe card.

„În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în perioada  31.12.2015 – 13.01.2016, în baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatii Amarandei Vasile Ovidiu si Jicmon Vasile au montat pe terminalele mai multor ATM-URI apartinând unor unitati bancare de pe raza municipiului Iasi, dispozitive confectionate artizanal de capturare a cardurilor bancare si de înregistrare a codurilor PIN. Ulterior, inculpatii au efectuat în mod repetat, la diferite intervale orare, retrageri frauduloase de bani„, au precizat procurorii DIICOT.

„În autoturismul inculpatilor au fost gasite materiale folosite la fabricarea dispozitivelor de skimming, un card bancar si un plic cu o substanta vegetala ce urmeaza a fi expertizata. Actiunea  a fost realizata împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Facem precizarea ca, pe întreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, au completat anchetatorii.
Adauga un comentariu