Local

Doi studenti au falsificat un buletin pentru a scoate bani dintr-un cont. Acum vor sa fie liberi

Publicat: 07 aug. 2016
1

@ Sub pretextul ca vor sa-i vanda o masina, doi tineri din Sudul tarii au convins un iesean sa le arate unde-si tine economiile

Studentii care au vrut sa insele un iesean sub pretextul ca vor sa-i vanda o masina vor ramane in custodia politiei, in ciuda cererilor repetate de a fi eliberati din arest. Pe data de 2 august a.c, in urma unei cereri depuse de cei doi studenti, respectiv George Doru Gigore si Alexandru Cristian Bonteanu, judecatorii de la Tribunal au decis ca acestia sa fie plasati in arest la domiciliu. In urma cu doua zile insa, magistratii Curtii de Apel au decis sa desfiinteze decizia Tribunalului si au considerat ca cei doi, arestati in luna iunie a.c, trebuie sa ramana in arest preventiv.

Alex Cristi Bonteanu, în vârsta de 23 de ani, de loc din Giurgiu, student la Universitatea Agronomica Bucuresti, si George Doru Grigore, de 24 de ani, din satul Videle, Teleorman, coleg de facultate cu Bonteanu, sunt acuzati de constituire de grup organizat, fals informatic, fals in inscrisuri oficiale, inselaciune si spalarea banilor. Cei doi au avut complici in municipiul Iasi, si anume pe Liviu Catalin Barbu si pe Stefan Iulius Richard. Acestia au încercat sa însele un iesean dornic sa cumpere un autoturism, falsificând cartea de identitate a acestuia si încercând sa scoata bani în numele lui de la un ghiseu bancar dintr-un centru comercial.

Anterior, cei doi au publicat mai multe anunturi pe site-urile specializate, unde anuntau ca au diferite masini de vânzare, majoritatea chilipiruri, iar un iesean a cazut în final în plasa acestora, dupa ce s-a aratat interesat de unul dintre autoturisme, ce avea un pret de 3.000 de euro. Cei doi i-au comunicat ieseanului ca vor sa le arate bonitatea, adica banii din cont, înainte de a face tranzactia.

„În momentul în care ar fi fost sunati de un cumparator, acestuia i s-ar fi transmis ca este necesar sa faca dovada ca detine banii pentru achizitionarea masinii. Ca sa arate bonitatea, cumparatorul ar fi transmis prin transfer bani unei cunostinte (de-a lui, n.r.), apoi i-ar fi comunicat vânzatorului o copie dupa documentul de trimitere a banilor”, au aratat anchetatorii. Potrivit unor surse, anchetatorii au ridicat de la domiciliile acestora o serie de dispozitive folosite pentru falsficarea actelor de identitate.
Adauga un comentariu