International

Doi romani au EVADAT dintr-o inchisoare din Elvetia. Cum au reusit, au dezvaluit chiar ei

Publicat: 04 dec. 2014
1

Doi romani au marturisit cum au realizate una dintre cele mai spectaculoase evadari din Elvetia. Evadarea din inchisoarea Bochuz a fost o operatiune bine pusa la punct.
Gardul inchisorii a fost spart cu ajutorul unei furgonete folosite pe post de berbece. S-au indreptat apoi catre incinta unde se afla terenul de sport, au ridicat o prima scara de pe platforma camionetei, apoi au intins o a doua scara de partea cealalta a gardului de sarma ghimpata, informeaza La Tribune de Geneve.
Adrian Albrecht, celebru pentru evadarile sale, si un bosniac, presupus membru al bandei Panterele roz, au iesit astfel din inchisoarea Bochuz, din cantonul elvetian Vaud, in timp ce unul dintre cei trei complici ai lor le acoperea fuga tragand cu un kalasnikov, iar un altul dadea foc furgonetei.

Citeste si:Un detinut a evadat. Cat crezi c-a stat in libertate?

Marti, doi dintre acesti trei complici, care i-au ajutat sa evadeze, au comparut in fata tribunalului corectional din Yverdon. Stefan, 40 de ani, si Vlad, 42 de ani, doi romani specializati in furturi prin efractie, nu au negat faptele.
Vlad, unul dintre romanii care au ajutat la evadare, si-a ispasit si el o pedeapsa in inchisoarea de la Bochuz. Dupa ce a iesit de la Bochuz, Vlad a stat la francezul care i-a devenit ulterior complice si a primit 4.500 de franci de la fratele presupusului membru al Panterelor roz.
Vlad l-a contactat apoi pe Stefan, impreuna cu care a dat spargeri la zeci de case. Acesta a furat trei vehicule pe care ulterior cei doi le-au folosit in timpul evadarii. „Asta a fost rolul meu si sa instalez scarile in ziua evadarii. Asta-i tot”, a declarat romanul.  Cel care a tras in timpul evadarii a fost Vlad. El spune ca a tras in aer si a avut grija sa nu raneasca pe nimeni.

Citeste si:Detinut evadat de la Jilava, prins cand talharea turisti pe litoral

Cei cinci au fost prinsi la scurt timp. La sfarsitul lui august, a fost arestat Albrechtm, apoi bosniacul si cei doi romani au fost prinsi intr-o casa din Paccots.
Romanii risca o pedeapsa maxima de sase ani inchisoare. Pe de alta parte, Albrecht si colegul de inchisoare care a evadat impreuna cu el nu vor fi pedepsiti, pentru ca in Elvetia evadarea nu se pedepseste.
Sursa: 
Adauga un comentariu