Actualitate

Doi profesori universitari au murit dupa explozia din Copou. Universitatea Tehnica este in doliu

Publicat: 02 aug. 2016
1

@ Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi este in doliu! @ Totul dupa ce un cuplu de profesori si-a pierdut viata intr-o maniera groaznica @ Unul dintre acestia a ocupat, timp de opt ani, o functie importanta in conducerea Politehnicii iesene @ Cei doi au lasat in urma doi copii

Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi este in doliu. Asta dupa ce cuplul de profesori universitari Victor Bulacovschi si Jenica-Natalia Bulacovschi a murit in conditii groaznice, tocmai in teribilul accident de luni seara (1 august 2016 – n.r.) din Copou, in urma unei explozii care a afectat blocul de pe strada Vascauteanu in care locuiau.

Citeste si : EXCLUSIV – Profesor universitar, mort in explozia din Copou

„Profesorul Victor Bulacovschi s-a nascut in anul 1941, in localitatea Lipcani, Republica Moldova. Studiile universitare le-a finalizat la Institutul Politehnic din Iasi, Facultatea de Chimie Industriala, specializarea Tehnologia Compusilor Macromoleculari, obtinand titlul de Inginer Chimist in anul 1964. In acelasi an, avand in vedere rezultatele profesionale deosebite, este retinut in invatamant, ocupand functia de Asistent universitar la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, unde se va derula intreaga sa activitate viitoare. In anul 1973 isi sustine teza de doctorat, cu titlul «Studiul unor polimeri cu proprietati semiconductoare», avandu-l conducator stiintific pe regretatul Academician Cristofor Simionescu. Ocupa prin concurs toate treptele didactice specifice invatamantului superior, fiind Sef lucrari (1972-1980), Conferentiar (1980-1991), respectiv Profesor universitar (1991-2006). Efectueaza o serie de stagii de perfectionare in strainatate, la Universitatea Michigan, din Statele Unite ale Americii (SUA), intre 1970 si 1971, si Universitatea Freiburg, Germania, intre 1974 si 1993. In calitate de cadru didactic, a predat cursuri de Chimia compusilor macromoleculari, Fizica si chimia polimerilor, respectiv Adezivi sintetici. Activitatea de cercetare stiintifica acopera domeniile Polimerilor semiconductori, Sintezei si modificarii polimerilor in conditiile catalizei cu transfer interfazic, Polimerilor cu cicluri mici in catena de baza si a Polimerilor cu activitate biologica. Este co-autor la 11 carti, peste 150 de articole stiintifice publicate in reviste indexate in baze de date internationale, patru Brevete de inventie, sustinand numeroase conferinte la sesiuni stiintifice din tara si strainatate. A indeplinit de-a lungul timpului functiile de Prodecan al Facultatii de Chimie Industriala Iasi, intre 1988-1989, Decan al Facultatii de Inginerie Chimica Iasi, intre 1990-1996, si de Prorector al Universitatii Tehnice din Iasi, intre 1996-2004. A primit numeroase premii, distinctii, medalii, decoratii: premiul Gh. Spacu al Academiei Romane – 1992, Ordinul national Pentru Merit in grad de Cavaler – 2002, Medalia jubiliara Gr. T. Popa a Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi – 2002, Diploma de excelenta si medalia Gh. Asachi, din partea Senatului Universitatii Tehnice – 2003″, a prezentat, in memoriam, prof. univ. dr. ing. Nicolae Hurduc, decan al Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului de la TUIASI.

Citeste si : EXCLUSIV! Povestea sfasietoare a cuplului de profesori universitari decedati in accidentul teribil de la Iasi

Pe de alta parte, sotia sa, dr. Jenica-Natalia Bulacovschi, care ii este alaturi si in drumul spre o lume mai buna, s-a nascut tot in anul 1941, in Bucuresti. Studiile universitare le face insa la Iasi, fiind absolventa a fostului Institut Politehnic, specialitatea Tehnologia celulozei, hartiei si fibrelor artificiale. Pana in anul 1982, aceasta este cadru didactic al Facultatii de Tehnologia si Chimia Textilelor. Din anul 1982 si pana in 1995 indeplineste functia de Cercetator Stiintific Principal la Institutul de Chimie Macromoleculara Petru Poni din Iasi, Laboratorul de Macromolecule Naturale si Fibre. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

Citeste si : UPDATE. EXCLUSIV – EXPLOZIE GRAVA la Iasi. 2 MORTI si mai multe persoane sunt ranite – LIVE-VIDEO, FOTO
Comentarii
  • MESERIASII LUI PESTE SI BAIETII DESTEPTI ADICA ESCROCII DIN BIROURILE EON AU LASAT INSTALATIILE DE GAZ DIN IASI DE CIRCA 10-15 ANI IN PARAGINA ,NU AU MAI FACUT SI NU AU MAI INVESTIT NIMIC IN INSTALATIILE DIN ORAS ,TOATE SUNT VARZA,RUGINITE SI SCAPA PE LA ORCE INFILETARE ,PESTE TOT PE LA POSTURI DE REGLARE ,IN CASE ,BLOCURI PESTE TOT ,NU MAI SPUI CA PE ESCROCII DE LA GAZ NU II INTERESEAZA DECAT VENITURILE LOR ,FRAUDELE CARE LE MAI COMPLETEAZA VENITUL ,CONTURILE DE MII DE EURO,VACANTE DESE SI IN STRAINATATE ,PETRECERI CU MINORE,VILE SI MASINI SCUMPE ETC ,EON GAZ A DEVENIT UN ADEVARAT BABILON UNDE TOTI FAC CE VOR SI NU II INTREABA NIMENI NIMIC.

Adauga un comentariu