Actualitate

Doi medici implicati intr-un dosar de coruptie, nu scapa de interdictii

Publicat: 15 feb. 2016
1

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins cererile de revocare a controlului judiciar in dosarul de coruptie in care este implicata Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. In prima faza, Haizoun El Houssine si Agha Romeen au cerut sa le fie ridicate interdictiile, in special interdictia de a pleca din tara, in fata judecatorilor de la Tribunalul Iasi. Aceasta instanta le-a respins solicitarea si s-au adresat Curtii de Apel. In acest dosar, Doina Azoicai este acuzata de luare de mita. Conform anchetatorilor, in ziua de 22 noiembrie 2014, Doina Azoicai a primit de la Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, prin intermediul unor persoane, o tava confectionata din cupru, argintata, în greutate de 1.359 grame si un ceainic argintat. Tava a fost oferita acesteia dupa ce a acceptat înscrierea, in mod nelegal, a fiului sau la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi.

Apoi, pe 18 noiembrie, în calitate de decan, respectiv prodecan si membre ale Biroului Consiliu al UMF Iasi, Doina Azoicai si Ionela – Lacramioara Serban, prin semnarea procesului-verbal de înscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, au atestat în fals ca au verificat actele de studii în original, prezentate de acesta. Asta s-a intamplat desi existau multe nereguli in documentele respective. Ulterior, la data de 20 noiembrie 2014, în baza procesului-verbal respectiv, Azoicai a aprobat solicitarea acestuia de înscriere direct în anul II de studii desi, pe baza documentelor depuse, acest candidat nu putea fi înscris la studii decât în anul I.
Comentarii
  • Impiedicati-o pe hrapareata asta sa candideze sau sa obtina posturi de conducere in universitate. E demna continuatoare a gastii Arestoaie, Pieptu,Drugus si Dimofte. Ai grija d-le viitor rector.

Adauga un comentariu