Local

Doi fosti directori cer judecatorilor sa se constate ca sunt incompetenti. S-au dat singuri in judecata

Publicat: 03 dec. 2013
1

@ Fostii directori au dat in judecata statul, solicitand sa li se achite cate o suma reprezentand sporul de conducere pentru perioada in care au condus institutia

Au fost directori ai Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene in perioada guvernarii PDL si dupa ce au pierdut functiile, s-au decis sa se razboiasca cu institutia pe care au condus-o. Este vorba despre fostii directori Corneliu Durdureanu si Viorel Ungureanu, care au deschis fiecare, in nume propriu, cate un proces in justitie, solicitand statului sa le plateasca cate o suma de bani reprezentand sporul de conducere pentru perioada in care au fost sefi. Corneliu Durdureanu a fost director al Directiei Generale de Finante in perioada guvernarii PDL cu sustinerea senatoarei Mihaela Popa care, intre timp, chinuita de o voce interioara, si-a descoperit vocatia de mare liberala si s-a inscris in PNL. Este exemplul tipic de traseism politic.

Celalalt, Viorel Ungureanu, a fost director adjunct al Directiei de Finante in perioada in care Durdureanu era director general. Ungureanu a fost sustinut pe functie de fostul deputat PDL Nicusor Paduraru. De altfel, Ungureanu este si finul de cununie al lui Paduraru. Cererea adresata judecatorilor de cei doi este revoltatoare, avand in vedere ca in perioada in care erau ordonatori de credite, aveau posibilitatea sa aprobe in statele de plata sumele necesare pentru plata sporului respectiv.

Poate nu stiau ca pot sa-si aprobe singuri acest spor de vechime si daca este asa, atunci este clar ca sunt niste incompetenti. Legea prevede ca cei doi au dreptul la un spor de conducere. Mai exista o varianta care trebuie luata in calcul, si anume faptul ca stiau ca pot sa ridice sportul de vechime, dar nu au avut curajul sa-l incaseze. Asta deoarece pe parcursul intregii perioade in care au ocupat functiile respective au fost criticati de conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) datorita nivelului scazut de incasare a taxelor si impozitelor de la contribuabili.

In perioada respectiva, Directia de Finante nu a realizat in niciun an nivelul optim de colectare. In cazul celor doi directori, judecatorii nu au dat inca o hotarare definitiva.
Comentarii
  • Domnilor JUDECATORI!!!!
    Nu mai dati dreptate tot Hotilor si Golanilor care nu au facut NIMIC unde au lucrat!!!
    Acesti directori Corneliu Durdureanu si Viorel Ungureanu,ar trebui sa fie pusi EI SA PLATEASCA daunele aduse la locul unde au lucrat.
    HAI sa mai scapam de asemenea specimene, golani, oameni de nimic!!!Valabil si cu alti asemenea oameni fosti directori sau fosti sefi!!!!

Adauga un comentariu