National

Doi angajati ai unui ziar cunoscut, retinuti pentru santaj

Publicat: 22 oct. 2015
1

Doi angajati ai publicatiei „Atac de Arges” au fost retinuti, joi seara, in vreme ce alti doi sunt audiati. Acestia sunt suspectati ca ar fi santajat mai multi primari si persoane cu functii publice din Arges, carora le-ar fi cerut bani sau contracte publicitare, amenintandu-i cu publicarea unor articole compromitatoare.

Potrivit unui comunicat publicat joi seara de Politia Judeteana Arges, politistii de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Pitesti au retinut pentru 24 de ore doua persoane, angajati ai unei publicatii din judetul Arges. Retinerile au loc intr-un dosar in care anchetatorii investigheaza infractiuni de santaj, complicitate la santaj, talharie si favorizarea infractorului.

Citeste si EXCLUSIV – Judecatorul Dan Anton a fost arestat preventiv pentru 30 de zile (34)

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, cei doi retinuti joi seara sunt angajati ai publicatiei „Atac de Arges”, controlata de Florin Paraschivescu, care este si director al saptamanalului „Atac de Buzau„. Florin Paraschivescu se afla deja in arest preventiv, fiind acuzat de santaj.

Sursele citate au precizat ca, la ora transmiterii acestei stiri, alti doi angajati ai ziarului „Atac de Arges” sunt in continuare audiati la Politia Pitesti, in dosarul de santaj.

Citeste si HALUCINANT! Secretele din spatele arestarii regelui mezelurilor! A creat un adevarat

Potrivit acelorasi surse, cei patru, impreuna cu Florin Paraschivescu, ar fi santajat, in perioada 2010-2012 si in cursul anului 2015, mai multi primari din judetul Arges si alte persoane publice, pe care le-ar fi amenintat cu divulgarea unor presupuse fapte compromitatoare. Pentru a nu publica articolele defaimatoare, cei patru angajati si directorul ar fi solicitat bani, bunuri sau contracte de publicitate.

Directorul publicatiei „Atac de Buzau”, Florin Paraschivescu, sotia acestuia, Oana Galanton, si fostul director al postului OTV Doru Iuga, redactor al saptamanalului buzoian, au fost retinuti, vineri seara, pentru santaj. Acestia sunt suspectati ca ar fi cerut bani unor oameni de afaceri si primari, pentru a nu publica materiale despre ei.
Comentarii
Adauga un comentariu