National

DOCUMENTUL care ar putea schimba dosarul Colectiv. Contractul care confirma spusele patronilor, gasit partial ARS in club

Publicat: 21 nov. 2015

Anchetatorii au gasit, in incinta clubului Colectiv, un document care sustine varianta patronilor, conform careia, in seara fatidica de 30 octombrie 2015, ei inchiriasera localul catre trupa Goodbye to Gravity.

Patronii Alin Anastasescu, Catalin Gancea si Costin Mincu au invocat faptul ca firma care a organizat concertul inchiriase tot spatiul clubului, mai putin barul, iar documentul care dovedeste acest lucru a fost gasit de procurori chiar la locul incendiului, sub o casa de marcat care l-a protejat de flacari. Contractul prevedea, pentru doua zile, cedarea de catre patronii clubului a tuturor bunurilor cu exceptia barului catre organizatorii evenimentului.

Alin Anastasescu, Catalin Gancea si Costin Mincu le-au spus anchetatorilor inca din noaptea de dupa incendiu de existenta acestui contract, insa documentul nu fusese prezentat. „Noi am inchiriat clubul celor din formatia care a cantat. Doar barul ne-a ramas noua. Credeti-ne, evenimentul muzical nu a fost organizat de noi. Organizatorii au luat sala si trebuiau sa se ocupe de chemarea pompierilor. De exemplu, ei i-au chemat pe cei cu artificiile”, le-au spus patronii de la Colectiv politistilor si procurorilor.
 
 Contractul de inchiriere stipula ca trupa Goodbye to Gravity trebuia sa plateasca o chirie de 500 de euro daca nu reusea sa aduca la concert cel putin 400 de oameni, caz in care consumatia de la bar ar fi fost suficienta pentru acoperirea cheltuielilor.
Adauga un comentariu