Actualitate

Documente incendiare care arunca in aer licitatia Fiscului in cadrul imobilului UPA din Iasi – VEZI FACSIMILE

Publicat: 12 aug. 2014
1

@ Detalii extrem de importante ies la iveala dupa ce, saptamana trecuta, mediul academic iesean a fost in fierbere @ Totul a plecat de la faptul ca Directia Regionala de Finante, entitate ce incerca de peste doi sa recupereze o serie de datorii pe care le avea Universitatea Petre Andrei din Iasi, a organizat o licitatie publica pentru a recupera o importanta suma de bani

Citeste si: Razboi academic fara precedent in Romania! La mijloc e o afacere de milioane de euro

In acest context, oficialii institutiei de invatamant superior privat au demarat un amplu proces de contestare al executarii si au prezentat date care arata ca a fost incalcata flagrant legislatia. Astfel, deja, oficialii Universitatii Petre Andrei (UPA) au prezentat argumente legale in baza carora contesta executarea derulata de Directia Regionala de Finante Iasi. „In primul rand, pretul de pornire al licitatiei pentru vânzarea imobilelor nu este stabilit potrivit dispozitiilor imperative din Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, nereprezentând o valoare de piata a acestor imobile la momentul declansarii procedurii de executare silita, ci o valoare stabilita în mod arbitrar, dupa grila notarilor si valoarea de inventar. Astfel, potrivit art. 147 – Cod procedura fiscala: 1 – Înaintea valorificarii bunurilor, acestea vor fi evaluate. Evaluarea se efectueaza de organul de executare prin experti evaluatori proprii sau prin experti evaluatori independenti… 3 – Atunci când se considera necesar, organul de executare va proceda la o noua evaluare. 4… Când se constata modificari ale preturilor de circulatie pe piata libera a bunurilor…. În speta, A.J.F.P. Iasi, înainte de declansarea procedurii de executare silita ar fi trebuit sa realizeze o evaluare a bunurilor imobile supuse executarii pentru a se stabili valoarea de piata a acestora, însa aceasta evaluare nu a fost efectuata”, arata reprezentantii UPA din Iasi.

Citeste si: Scandal urias la UMF. Studentii straini divulga numele profesorilor spagari

Pe de alta parte, pe site-ul www.bzi.ro, poate fi analizat textul integral cu argumentele celor de la Petre Andrei in legatura cu modul in care a fost formulata contestatia ce vizeaza procedurile de executare silita asupra institutiei de invatamant superior. „Noi vom sesiza, atat Parchetul, cat si Directia Nationala Anticoruptie in acest caz, tocmai pentru a se ancheta situatia si abuzul comis impotriva noastra. De precizat ca noi suntem singura universitate privata din Moldova cu Grad Inalt de Incredere… Mai departe, acest document este valabil pana in anul 2016, iar eu vreau sa va spun ca Statul roman va pierde toti banii deoarece banca din Turcia s-a trezit cu 3.5 milioane de euro in cont… „, a precizat, acum cateva zile, prof. univ. dr. Doru Tompea, rectorul UPA din Iasi.

Citeste si: Reizbucneste scandalul la UPA – VIDEO

VEZI FACSIMILE




Comentarii
Adauga un comentariu