Local

Documente explozive! Dovezile spagilor din primarie. DNA a pus sechestru pe averea clanului Rusu-Valeanu – FOTO

Publicat: 02 iun. 2016

@ O suprafata impresionanta de teren din comuna Ion Neculce a fost vanduta catre firmele controlate de Neculai Apostol, patronul grupului de firme Avi Top-Kosarom @ Banii, cateva miliarde lei vechi, au ajuns in conturile Petronelei Rusu, care a facut multe dintre afacerile cu terenuri impreuna cu fratele sau, Gheorghe Valeanu @ Detinem documente care arata ca o buna parte din averea clanului Rusu-Valeanu se afla sub sechestru

O alta serie de documente care au intrat in posesia jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI contribuie la intregirea imaginii asupra jafului imens care s-a petrecut in comuna Ion Neculce, de la infiintare si pana in prezent, adica din 2004 si pana duminica 5 iunie 2016, cand aceasta perioada sinistra s-ar putea incheia prin votul cetatenilor. Luand in calcul aceste documente noi care ne-au intrat in posesie, ne punem intrebarea firesca: Clanul Rusu – Valeanu chiar a cumparat toata comuna Ion Neculce?

Afacerea pe care o descriem astazi s-a incheiat in anul 2010, fiind implicate si firmele fostului prefect Neculai Apostol, patronul grupului de firme Avi Top-Kosarom. Pe data de 22 iunie 2010, fostul primar Vasile Rusu si sotia sa Petronela au vandut catre Suinprod SA, una din firmele lui Neculai Apostol, o suprafata de 4 hectare de teren, la un pret extraordinar de mare, 250.000 lei, respectiv 2,5 miliarde lei vechi, adica peste 600 milioane lei vechi pentru un hectar de teren arabil. Asta in conditiile in care, in perioada respectiva, un hectar de teren arabil in comuna Ion Neculce se vindea cu maxim 60-70 milioane lei vechi.

Prezentam mai jos o fotocopie a respectivului contract de vanzare-cumparare. De ce au platit firmele lui Apostol un pret de 10 ori mai mare pentru niste teren arabil? Iata ca nu putem gasi o alta explicatie logica, decat daca folosim cuvantul „spaga”.

Primaria Avi Top – Kosarom. Primaria Ion Neculce ar putea fi scoasa la vanzare

Toata lumea stie ca fostul primar Vasile Rusu era o marioneta a lui Neculai Apostol. De altfel, aceasta comuna a fost infiintata pe cand Apostol era prefect al judetului, iar dupa aceea Primaria Ion Neculce a servit cu obedienta interesele grupului de firme Avi Top-Kosarom. De altfel, cadoul de 2,5 miliarde primit de familia Rusu vine dupa ce Primaria localitatii a cedat firmelor lui Apostol o suprafata de 27,12 hectare de teren intravilan aflat in domeniul public. De asemenea, cadoul financiar primit de familia Rusu vine dupa ce Primaria Ion Neculce platise 12 miliarde lei vechi unei alte firme patronate de Apostol, si anume Agricola Targu Frumos, pentru a cumpara cladirea in care a fost amenajat sediul actualei primarii.

Si pentru ca am ajuns la acest subiect, trebuie precizat ca, desi Gheorghe Valeanu umbla prin comuna si neaga ca s-a instituit sechestru pe cladirea primariei, asta nu inseamna ca institutia va scapa de executare. In articolul cu titlul „Bomba! Primaria este scoasa la vanzare de executorul judecatoresc.

Miliardele lipsa au fost impartite de clanurile corupte”, publicat in data de 24 mai 2016, aratam ca executorul judecatoresc Constantin Zacornea va proceda la executarea Primariei Ion Neculce, pentru a recupera suma de 2.542.156 lei. Candidatul PSD umbla prin comuna cu o hartie eliberata de Zacornea, sustinand ca nu este adevarat. Cetatenii trebuie sa citeasca atent hartia respectiva si sa vada ca Zacornea se refera la „dosar de executare silita” si dupa cum a aratat si cotidianul BUNå ZIUA IASI, procedurile sunt abia demarate si asta insemna ca si sediul Primariei Ion Neculce ar putea fi scos la vanzare. Reamintim ca, Primaria Ion Neculce este executata silit pentru a recupera banii dintr-un proiect european in care Gheorghe Valeanu si sora sa Petronela Rusu au incasat „salarii” de aproape 3 miliarde lei vechi.

Acum se dau pachete cu carne, sub nasul Politiei

Revenind, firma lui Apostol a platit familiei Rusu suma de 2,5 miliarde lei vechi pentru ca firmele sale, fie ca este vorba de Kosarom sau Agricola Targu Frumos, au facut numai afaceri bune cu Primaria Ion Neculce. Astfel, Agricola Targu Frumos a vandut cladirea in care se afla acum sediul primariei cu 12 miliarde, in conditiile in care Apostol platise doar un miliard pentru a cumpara intreg patrimoniul societatii. Asadar, Apostol a luat de la stat o cladire cu 1 miliard si a vandut-o tot statului cu 12 miliarde lei vechi, adica cu un profit de 11 miliarde lei vechi.

In aceste conditii, cum sa nu-l sustina Apostol pe Gheorghe Valeanu sa ajunga primar al Primariei Ion Neculce, asa cum l-a sustinut pe Vasile Rusu cu pachete de carne de la firmele sale? Detinem informatii ca, in noptile trecute, prin comuna Ion Neculce s-au dat de asemenea pachete de carne, pentru sustinerea lui Valeanu. Tragem nadejdea ca Minodor Pasaniuc, seful Politiei Targu Frumos, va iesi macar pentru cateva zile din saptamana chioara si se va invrednici sa-si faca datoria, pentru ca oferirea de bunuri in schimbul voturilor este infractiune, conform Codului Penal. Avand in vedere ca tiganii inca fac legea cu tigari de contrabanda la intrarea in piata din Targu Frumos si le vand pe sub nasul Politiei, ne indoim ca Pasaniuc s-a gandit vreodata sa-si faca datoria.

DNA: Sechestru pe averea clanului Rusu-Valeanu

Cum sa plece Gheorghe Valeanu si Petronela Rusu din primarie, cand stiu ca au de inapoiat 6 miliarde lei vechi, bani furati din subventiile alocate de Uniunea Europeana pentru intretinerea pasunii comunale? Publicam in numarul de astazi o serie de documente care arata ca DNA a pus sechestru pe bunurile detinute de clanul Rusu-Valeanu. DNA a vrut sa se asigure in acest fel ca banii vor fi recuperati prin vanzarea bunurilor acestora.

Chiar si asa, clanul are de unde pierde. De altfel, averea uriasa a clanului a fost descrisa cu lux de amanunte de cotidianul BUNå ZIUA IASI, in articolul cu titlul „Documente explozive. Averea uriasa a clanului care a confiscat primaria. Nici DNA n-a reusit sa-i opreasca”, publicat in data de 26 mai 2016. Se arata cu aceasta ocazie ca, membrii clanului stapanesc cea mai mare parte din suprafata agricola a comunei, peste 350 hectare, si incaseaza anual subventii de sute de mii de euro. Publicam de asemenea in editia de astazi, documente care arata ca in tranzactiile care au dus la imbogatirea clanului a fost implicat direct Gheorghe Valeanu, candidatul PSD la Primarie.
Comentarii
 • cetateni a acestei comune rtezitiva la realitate .DNA luati masuri la aceasta comuna jefuita de aceasta comuna rusu-valeanu

 • Clanu foamea nu are scupule ii au in spate pe mai marii judetului in spate si vor sa ne inchida gura cu o punga de carne aruncata peste card in miez de noapte.
  De cand fac angazati primariei campanie politica?
  Unde este codul etic al functionarului public?
  Odata ajuns in sisitmul public in condractul individual de munca scrie nu se face campanie politica de angajati statului.
  Clanu sus mentionat este disperat sa obtina primaria cu orce pret nu au mama nu au tata
  Sa nu mai umbel noaptea sa rupa afise de la contracandidati la primaria si doar un afis rosu cu buze de curva sa ramana in picioare
  Stimate clan bun simt nu mai avem?
  Vreti sa jucati murdar sa vina tarni sa va scoata din primarie cu furci si topoare?
  Sa o arda pe ” doamna ” ceausescu pe rud?
  nu uitati ce a patit ceauseasca in 1989 asa o sa patiti si voi

  Oameni buni iesiti la voi si nu votati PSD la comuna Ion Neculce daca vreti sa mai stati in aceasta comuna

 • Se stie ca grupul de firme kosarom il sustine pe ” Dl” Valeanu ii campania electorala si imparte parte pachete de carne noaptea prim comuna. Daca valeanu nu iese primar kosarom isi muta sediu din comuna pentru ca nu mai au sustinere si nu mai pot mulge si ei vaca deja starpa din primarie.

 • Domnilor daca acest act este autentic si cred ca este , acesta este un caz de ancheta DNA, cred ca macar acum se vor sesiza organele statului sai opreasca pe acesti flaminzi care au supt toata vlaga acestei comune, ei sunt miliardari pe spinarea prostimii( asa cum le spune Petronela oamenilor din comuna), iar noi saracim pe zi ce trece sunt oameni care nu au ce minca cu zilele iar ei se lafaie in bunatati. Daca nici acum nui scoatem ca pe sobolani de acolo atunci ne meritam soarta. Cea mai ifocata sustinatoare alui Valeanu vad o doamna Obreja de ce oare -nu cumva sotul ei Adrian are legatura cu actele de la APIA cu care clanul a furat 6 miliarde de lei de la pasune ,nu el statea in primarie cu orele dupa program si ticuiau cum sa incaseze banii.Dar daca vreti va spunem mai multe asa ca ciocu mic ca va frige.

 • daca va uitati pe declaratiile de avere ale clanului o sa vedeti ca mai au putin si mor de foame, si s-au gandit ei sa ia salarrii de 109 mil lei vechi pe luna, s-au gandi ei sa isi ea vreo 750 ha pamant abuzim pe care o parte ii are la domnu razvan doleanu, o alta parte la florici in arenda si au mai pastrat si pentru ei 350 ha ca sa ea si ei ceva bani de la APIA sa aiba de un colt de paine.
  Au vandut pamant la supra pret si au incasat cateva miliarde pe cateva hectare sunt
  „Preasfintia ” sa valeanu si-a renovat in casa cu bani din primarie, isi cumpara materiale pe primarie cu factura deci legal. Baba cracanata de petro i-a facut casa la fetita din bani de bugetar unde „Dl” razvan doleanu umbla in curu gol prin casa si ramonica la fel ,
  mai vreti mai stiu
  Jegurile astea nu au ce ca caute pee raza comunei trebuie arsi pe rug,
  Jos cu ei din primarie

 • D.N.A,institutii ale statului care veghea-ti pentru respectarea legii desteptarea.Cum au putut acesti excroci sa ii aprobe in consilu local suma de 30000 roni ca ajutor de inmormantare in urma cereri facuta de catre Rusu Petronela pentru defuctul Rusu Vasile,cand eii sunt plin de bani din excrocheriile facute in acea Primarie cu terenurile agricole si banul public.Cand vom vedea o ancheta a institutiilor in drep de a face lumina in aceasta Primarie.Acest caz se aseamana foarte bine cu cel din Bucuresti a lui Voiculescu,si acesta fost demnitar al statului Roman.Domnilor de la D.N.A sesizativa din acest articol de presa si o sa fi-ti uimi-ti de ceia ce veti descoperi in acesata Primarie.In acesta zona sa furat ca in codru si nu sa facut nici o ancheta sa se vada ce sa facut cu averea acestei tari. Noi cei multi am lucrat la stat cu salarii de mizerie,si dupa revolutie cei care au avut pasibilitatea si au fost in fuctii cheie au furat tot ce au avut la indemana.

 • Cum dracului sa ei atitia bani pe 4 ha pamint se vede de la o posta ca este spaga pentru serviciile aduse lui Dl. Apostol, auziti 12 miliarde pe o cladire care nu este grozava si ia mai dat si un apartament in incinta IAS pentru fiica Ramona cred ca asa ca un cadou. Acesta este motivul ca nu vor sa plece din primarie si umbla numai cu minciuni si cu plocoane pe la cetateni crezind ca ii mai pacaleste pe prosti inca 4 ani.In ziar prima fraza prima minciuna ca Valeanu locuieste in Razboieni .Toti sclavii din primarie incepind cu Stefan au mutatii in comuna desi nu au stat o zi in comuna Stefan la Buznea ,feciorul Andrei la Ganesti,Madalina la Buznea, Nicoleta care este in stare sai ia acasa pe Valeanu asa il mai lauda, la Buznea. Sclavilor eliberativa acum aveti ocazia ORBILOR.

 • Clar,au multe fardelegi de acoperit si tema ca vor pierde primaria este mai mare ca niciodata. Parerea me este ca tre sa fii tampit sa mai candidezi la primarie cu asemenea acuzatii in spate, ma rog, fiecare face ce vrea.

 • Acest Gheorghe Valeanu este o corcitura vanita de la Motca niste nenorociti toata familia un turnator cu acte in regula la politia tg frumos , mostenire din tata in fiu cea mai buna calitate al lui este ca stie unde si cand sa toarne cand sa fie milog sclav si cui un tupeu iesit din comun fara scrupule .
  In toti ani in care a fost consilier nu a facut decat combinatii pentru cumnatul sau si pentru el acum a intrat bine in sistem si este de asteptat ca primaria sa fie tinuta de dinastia lor.

 • o campanie urata .ati publicat doar anti valeanu.doresc un articol pro Popa (PNL) cu ce va face el pt comuna(si de ce e sustinut de un PSD-ist din orasul Tg Fumos,foarte vehement )….

 • si totusi Adrian Nastase, fost prim ministru a facut puscarie pentru coruptie si parlitii astia stau bine mersi in functiile de la primarie. ce mama dracului sa mai intelegi si din justitia asta, ori ca sunt nevinovati, ori ca ung osia al dracului de bine. ca mandria si orgoliul prostesc nu au limita in acesta familie, o demonstreaza si faptul ca l-au ingropat pe Rusu in curtea bisericii Razboieni, de parca ar fi fost ctitorul Catedralei Mantuirii Neamului. asta pentru ca Razboienii au un preot slab si oamenii nu au iesit sa faca scandal ca cei din satul Buznea.

 • Astia nu au nici pic de demnitate sunt niste BESTII Gionica cu Doina au batut-o pe Ramona nepoata-sa fata lui Petronela ei intre ei sunt niste BESTII

 • Au rupt CV Tg Frumos in cirdasie cu directorul de la DSV ca sa isi puna finu la noul csv Ion Neculce. DNA nu exista la Iasi.

 • Acest clan mizerabil au furat ca in codru din banii publici ,trebuie cit mai curind verificate toate facturile de materiale semnate de Valeanu care sunt fictive adica numai factura facuta dar materialele nu au mai ajuns la primarie , reparatiile la masini cu preturi mari ,facturi fictive pe piese si ei au incasat banii de a aceste firme.Anchetat Lica Rusu care a lucrat ani de zile cu buldo la firma lui Valeanu pe motorina primariei. In curtea primariei este un robinet fara apometru de unde Valeanu a luat mii de metri cubi de apa pentru lucrarile agricole fara a plati un leu. O alta metoda de a cistiga alegerile au adus in comuna 160 de oameni flotanti cu mutatii luati in spatiu cu adeverinte de la primarie numai sai voteze pe ei. UNDE SUNT ORGANELE DE ANCHETA A STATULUI. IESITI LA VOT CEI MULTI NUI LASATI NUMAI PE CEI PLATITI DE EI SA VOTEZE.

Adauga un comentariu