Actualitate

Documente bomba la UMF Iasi. Sumele incasate sunt ametitoare

Publicat: 07 iun. 2015
1

@ Decanul de la UMF acuzat de luare de mita obtine venituri de la zeci de furnizori @ Prof. dr. Doina Azoicai nu a mentionat in declaratia de avere banii pe care ii incaseaza din proiectele europene, fapt ce ar trebui sa determine ANI sa ia masurile legale care se impun

Decanul Facultatii de Medicina din Iasi a „uitat” sa mentioneze in declaratia de avere sumele fabuloase de bani pe care le incaseaza din proiectele europene care se deruleaza in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi. Prof. dr. Doina Azoicai a refuzat categoric sa faca publice sumele de bani pe care le primeste ca director de proiect sau ca membru in cadrul proiectelor de cercetare sau ca expert tot in cadrul unor astfel de proiecte cu finantare europeana. Decanul Facultatii de Medicina din Iasi, trimis recent in judecata pentru savasirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual, mai incaseaza bani si din prestari servicii la diverse firme de distributie medicamente. In cazul medicului epidemiolog Azoicai ar trebui sa se autosesizeze Agentia Nationala de Integritate.

Decanul ar trebui sa raspunda penal

In declaratia de avere depusa in 15 iunie 2014, decanul Facultatii de Medicina a precizat ca are venituri salariale de la doua institutii publice, UMF Iasi si Spitalul de Pneumoftiziologie Iasi si venituri din alte trei surse prin prestari servicii. De la universitate a incasat in anul 2013 suma de 213.778 lei, salariu, si 29.312 lei de la spitalul mentionat. In acelasi an a mai primit 3.845 lei de la Pfizer, 1.756 lei de la Sanafi Aventis si 5.480 lei de la SC Dr. Doina Azoicai. Nu a mentionat nimic despre fondurile incasate ca director de proiecte si membru in diferite proiecte de cercetare. La UMF Iasi, prof. dr. Doina Azoicai are un timp normat de 8 ore zilnic, iar la Spitalul de Pneumoftiziologie de 3,5 ore zilnic. Se adauga inca un numar de ore zilnic pentru activitatea desfasurata in cadrul proiectelor, ceea ce inseamna ca pentru decan ziua are vreo 48 de ore, pentru ca organismul are nevoie si de odihna.

In declaratia de interese depusa tot pe 15 iunie 2014, decanul Azoicai „omite” sa treaca SC Dr. Doina Azoicai, de unde a incasat aproape 6.000 lei. In acest tip de declaratie este scris clar ca este un act public si semnatarul raspunde legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor mentionate. In schimb, apare SC Epiinfo SRL din Iasi unde decanul Azoicai detine 100 la suta din numarul de parti sociale.

Azoicai incaseaza sume fabuloase

Decanul Facultatii de Medicina de la UMF participa la zeci de proiecte si primeste bani pentru fiecare in parte. Prof. dr. Doina Azoicai este director in cadrul unui proiect care se deruleaza din mai 2014 pana in octombrie 2015 cu suma aprobata de 1.065.720 lei. De asemenea, este membru in urmatoarele proiecte de cercetare: perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 cu suma aprobata de 13.030.083 lei; decembrie 2013 – august 2015, suma aprobata fiind de 1.586.972,80 euro, in perioada ianuarie 2014 – aprilie 2014 a fost expert pe termen scurt in alt contract, iar in perioada 2013-2015 este membru in proiectul Improvement Science Training for European Healtcare Workes. Decanul nu se opreste aici si intra si in alte proiecte de unde incaseaza alte sume de bani. In perioada 2002-2015 este director in 7 proiecte de cercetare si in perioada 2007-2015, dr. Doina Azoicai este membru in 22 de proiecte de cercetare. Totodata, in perioada 2006-2014 este participant in cadrul a 12 proiecte stiintifice, iar in 2013-2015 participa in anumite calitati la 9 proiecte educationale. Din toate aceste proiecte, decanul cercetat pentru luare de mita si alte infractiuni a incasat si incaseaza pana la finalul proiectelor sume colosale, pe care nu le-a mentionat in declaratia de avere.

Inca trei salarii pe langa cel de baza

Nici in declaratiile de avere anterioare nu a mentionat venituri obtinute din proiecte. In declaratia depusa pe 15 iunie 2011, este trecut salariul in cadrul functiei de baza de la UMF, 100.138 lei si alte trei salarii in afara functiei de baza in valoare de 3.534 lei, 7.856 lei si 26.267 lei. Din aceasta declaratie reiese ca medicul epidemiolog a realizat venituri de la sapte societati comerciale (SC Epiinfo SRL – 11.244,82 lei; Medicina Copilului SRL – 3.600 lei; Medicover – 2930 lei; Aracis – 6.148 lei; GlaxoSmithKline SRL – 5.921,42 lei; SC Sanofi-Aventis Romania SRL, sponsorizare – 9.555 lei; SC Pfizer Romania – 3.694 lei, proprietate intelectuala 4484 lei) prin diferite contracte. Conform Codului Muncii, un salariat poate avea o norma de maximum 40 ore in contractul de munca, dar poate presta 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare. In cazul decanului Azoicai nu se pot cuantifica orele zilnice lucrate, pentru ca ziua are doar 24 ore. Exista exceptii cand se pot depasi 48 de ore saptamanal stipulat in Codul Muncii, dar numai in cazul unui contract si nu prin cumularea mai multor contracte. 

Platita de inca cinci societati

Conform declaratiei de avere publicata in data de 17 octombrie 2010, prof. dr. Doina Azoicai declara venituri salariale din patru surse: UMF – 85.849 lei; Spitalul de Pneumoftiziologie – 29.849 lei; Medicina Copilului SRL – 2.511 lei si SC Cab. Med. Balneosan (detinut de frate) – 1260 lei. Tot in 2010 sunt declarate venituri aferente anului 2009 de la cinci societati comerciale: SC Epiinfo – 31.783 lei; Aracis – 1.500 lei; SC GlaxoSmithKline SRL – 10.622 lei; SC Solvay Pharma Romania – 1260 lei. Este mentionat si un contract de cercetare de la UMF de unde a incasat in 2009 suma de 3.855 lei. Si in anul 2009, pentru decanul Azoicai ziua de lucru a fost de 48 ore. Numai la UMF are un contract de 8 ore zilnic. Mai mult, din anul 2010, prof. dr. Doina Azoicai face parte din consiliile de administratie de la spitalele Boli Infectioase, de Pneumoftiziologie si Maternitatea Cuza Voda din Iasi. La fiecare unitate medicala trebuie sa participe, macar o data pe luna, la sedinte. Ieri, reporterii cotidianului BUNå ZIUA IASI au incercat sa ia legatura cu prof. dr. Doina Azoicai, dar aceasta nu a putut fi contactata.

Vezi DECLARATIA DE AVERE DIN ANUL 2010 si DECLARATIA DE AVERE DIN ANUL 2014 a prof. dr. Doina Azoicai.
Comentarii
 • Asa, si de unde stiti voi pe ce proiecte este Azoicai? A, v-a comandat cineva din interior articolul si v-a dat niste hartii pt inspiratie, am inteles. Probabil vi le-a intins prin geamul deschis al masinii si a plecat in tromba, altfel poate va spunea ca declaratia de avere se completeaza pt anul anterior, nu anul in curs. Asadar n-aveau ce sa caute in declaratia de avere din 2014 proiecte incepute in 2014 :)) Ia sa vedem in cat timp stergeti comentariul.

  • Mai limitatule cerebral , tie ti se pare normal ca un decan sa castige 250.000 lei/an – bani publici plus alte venituri (in 2014) de inca …xlei din proiecte si alte chestii ?
   Pai atunci , cat trebuie sa ia un rector ?
   Basca ca sunt o gramada de someri cu 2 facultati care traiesc de pe azi pe maine.

   • Macar daca ar fi vorba de vreo profesoara universitara valoroasa dar Azoicai e o proasta careia i se spune Azoicai 3 articole, ca restul is maculatura ca a lui Arestoaie-rectorul maculatura. Daca n-ar fi dat din miini si sa stea sluga in fata sefilor n-ajungea nimic, raminea o amarita de doctorita in spital. O corupta care e platita de stat ca sa-si faca afacerile cu studenti straini. Doar nu credeti ca a facut ea fals in actele cu care l-a inscris pe arabetele repetent la medicina doar pentru o tava argintata si o oala de noapte?

 • POSDRU: cel mai mare jaf national din fonduri europene!
  Proiecte facute doar pentru a se incasa salarii de miliarde de cei ce le implementeaza! Cursuri fictive, someri fictivi adusi la cursuri si platiti (si unii si cu masa asigurata) doar pentru a figura ca prezenti, programe pentru romi de integrare sociala, din care s-au imbogatit „liderii” lor si scolarizari fictive la multe societati comerciale prin care figureaza ca-si recalifica forta de munca si prin care asigura conducerii salarii de sute de milioane lunar!

  • In plus, cu proiecte de-astea fantoma o toanta ca Azoicai isi face cariera universitara cu ajutorul unor penali ca Astarastoae. Un grant ca lumea obtinut pe competente stiintifice nu e capabila sa obtina. Stiti cum i se spune in UMF? Azoicai -3 articole, ditamai profesoara univ care se lauda ca ar conduce doctorate de ani de zile. Ce doctorate mai toapa ce esti, in spaga si fraierit statul, poate.

 • Penala, membra marcanta a gastii de penali de la IasiȘ Vlasov, Chiuariu, Astarastoaiei, Nechita etc. Ca vorba aia, cresc si la Moldova interlopi.Azoicai, o taranca ambitioasa care a facut medicina ca sa ajunga sa ia bani cu ambele labute. Facuta profesoara, nu se stie de ce! Rusine moldoveni ca tolerati astfel de specimene.. sau cine stie? cine se aseamana, se aduna, nu-i asa?

 • Oameni buni, treziti-va! Cum se poate ca o toanta ca Azoicai, cumatra primarului puscarias Gheorghe Nichita sa castige un sac de bani, din banii nostri, din bani publici!

 • Saracii medici cu salarii de cateva sute de lei! Ce bine o duc. Nu sunt in sistem dar daca e adevarat doamna in cauza ar trebui sa trateze pacientii fara nici un leu salariu pentru tot restul vietii. Oricum facultatea de medicina a facut-o pe bani publici asa ca si-a incasat salariul cu varf si indesat . RUSINE. Cand te gandesti ca un medic nu te baga in operatie fara sa-i dai plicul, cu Dumnezeu stie cati bani in el pentru macelar si anestezist, uneori numai ca sa te omoare. Unde e juramantul depus ….. si frica de Cel de sus?

 • Poate cineva sa creada ca madame Azoicai a facut asa o magarie, sa inmatriculeze un student strain, fara examen, dupa o luna de la inceperea anului universitar, numai pentru o tava si un ceainic?? Aceea era numai invitatia sau poate semnalul ca sumele i-au fost virate in cont!! Acest tip de harciogi a gasit niste imperfectiuni ale legii care le-au deschis niste nise prin care au capusat sistemul se sanatate si au tras banii de la buget. La Pneumologie si-a vandut carticelele, care s-au prafuit in vitrina de pe hol.

 • oare cine a aincasat dupa 90 sume fabuloase din spagile date de greci ..arabi…ca sa i a examenele cu 10? daca esti roman si stii de 10 tre sa cotizezi sau sa suji p…! o institutie care a ajunsa de ***** din cauza gaozarilor..si hapsanilor din sistem..Azoaiei nu azoitei si astaratitei! mars la cusca! asta e sistemul bolnav ala acestei tari ..conudes eincompetenti si handicapatI!

 • Ce sa ne miram de rector si de decan.Mergeti si cereti o informatie de la secretariat de la UMF Iasi sau dati un telefon sa vedeti cu ce sictir vi se raspunde de catre secretara, toate se cred doctori docenti si cind te gandesti ca sunt niste proaste….asta pentru au fost angajate cu relatii si nu sunt pregatite profesional pentru relatii cu publicul.Doamnelor proaste…mergeti la universitate la tg mures sa vedeti ce frumos se vorbeste acolo cu studentii.

Adauga un comentariu