National

Documente BOMBA care fac lumina in trecutul comunist al lui Traian Basescu

Publicat: 22 sept. 2015
1

Mihai Gadea a prezentat, la „Sinteza zilei”, mai multe documente bomba care fac lumina in trecutul fostului presedinte Traian Basescu.

Un prim document prezentat ii era adresat sefului Securitatii Statului, generalul colonel Iulian Vlad, si se refera la dirijarea retelei informative din Portul Constanta. In acest document, numele lui Traian Basescu apare mentionat de mai multe ori, in contextul implicarii sale directe in „raspandirea materialelor de specifice de propaganda”

Citeste si Un fost ofiter spion al DIE da de pamant cu Basescu: „Era turnatorul tuturor matrozilor

Invitat in emisiune, Mugur Ciuvica a remarcat indicativul numeric U.M.0544, in coltul stanga sus al documentului, care apartine Centrului de Informatii Externe.

Documentele vin in contextul declaratiilor halucinante facute de Silvian Ionescu, fost ofiter spion al Directiei de Informatii Externe, (DIE), care l-a avut in subordine pe Traian Basescu in anii in care fostul presedinte era seful Navrom la Anvers.

Citeste si Ofiterul de Securitate Silvian Ionescu despre relatia sa cu Traian Basescu

„Sa ranjesti la moartea Tribunului e blasfemie, dupa ce l-ai folosit si in 2004 si in 2008 ca sa iti faci majoritatea si la Bucuresti si la prezidentiale! Basescu a fost turnator, colaborator si membru de partid. (…) El, Basescu, era turnatorul tuturor matrozilor care treceau prin Anvers si cumparau si ei lantisorul de aur mai ieftin decat putea el. Asta era jale! In timp ce el, Basescu, ciordea din curse zeci de mii de dolari din bunkeraj, shipchadlering si altele! Stiu ei toti comandantii cum se chiverniseau pe banii prostilor! Cati nebuni mai avem, sa creada ca inca lepra asta mai e necesara neamului? Mi-asi dori ca toti cei ce agreaza cele de mai sus sa inteleaga tacerea mea anterioara, sa ma ierte, dar mai presus de toate sa dea „share” pentru ca tot mai multi sa stie adevarul despre aceasta monumentala jigodie! Chiar nu scapam de comunisti, cum sugera chiar el!”, scrie Silvian Ionescu pe Facebook.

Citeste si Silvian Ionescu, mesaj de ultim moment dupa dezvaluirile ca Traian Basescu a fost

Traian Basescu a incercat sa se puna la adapost de venirea adevarului peste el, inventand declaratii inca din septembrie 2014, in legatura cu rolul sau in fosta Securitate, a spus Mihai Gadea.

Mai mult, despre calitatea lui Traian Basescu de informator/colaborator al Securitatii a vorbit inclusiv fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, care a precizat ca a primit aceasta informatie sub semnatura sefului SRI.
Adauga un comentariu