International

Document oficial al Eurogrup: Un eventual program de asistenta financiara pentru Grecia, estimat la 82-86 miliarde de euro

Publicat: 12 iul. 2015
1
Un eventual nou program de asistenta financiara pentru Grecia este estimat la 82-86 miliarde de euro, se arata in documentului oficial al Eurogrup transmis duminica liderilor statelor membre ale zonei euro.
 
”Eurogrupul ia nota de faptul ca un eventual program ar avea nevoie de finantari cuprinse intre 82 si 86 miliarde de euro. Eurogrupul invita institutiile (Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana) sa exploreze posibilitatile de reducere a acestui pachet”, se arata in documentul citat.
Una dintre optiunile avute in vedere este ca ”in cazul esuarii gasirii unui acord, Grecia s-ar putea vedea in situatia de a i se propune negocierea rapida a unei iesiri temporare din zona euro, cu posibilitatea restructurarii datoriei sale”, se mai arata in document. 
Grecia a solicitat recent un nou ajutor financiar de la zona euro si a propus finalizarea unui program de reforme ambitios.
Discutiile continua  la Bruxelles la nivelul sefilor de stat si de guvern din zona euro, care trebuie sa decida daca sunt sau nu indeplinite conditiile pentru inceperea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistenta financiara de la creditorii internationali. 
Adauga un comentariu