National

Document BOMBA semnat de Ciolos

Publicat: 11 sept. 2016
1

Radu Tudor s-a aratat stupefiat dupa ce a vazut un document semnat de Dacian Ciolos.

Este vorba despre un document semnat de premier si trimis in Parlament in care a scris ca „tara” si „natiunea” sunt valori „esentialmente abstracte„.

Deputatul PSD Sorin Avram Iacoban a initat in luna martie un proiect de lege de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal al Romaniei. Proiectul de lege, sustinut de 60 de deputati si senatori, are ca scop reincriminarea infractiunilor de defaimare a tarii sau a natiunii, a spus jurnalistul Dan Tanasa.

Potrivit initiatorilor, defaimarea tarii sau a natiunii vor fi pedepsite cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi. Prima camera sesizata in cazul acestui proiect este Senatul.

Reactia lui Radu Tudor

„Este un document care pe mine m-a stupefiat. Este semnat de Dacian Ciolos. Afirmatiile sale sunt socante. Premierul spune ca tara si natiunea sunt valori esentialmente abstracte. Dumnezeule mare! Daca vedem acest lucru intr-un document oficial… si asta este parerea premierului, incep sa devin foarte ingrijorat pentru Romania”, a comentat Radu Tudor.

Dan Tanasa a explicat ce a vrut sa spuna Dacian Ciolos prin termenii folositi.

„Premierul Dacian Ciolos nu sustine acest proiect deoarece, potrivit documentului oficial, „tara” si „natiunea” sunt valori „esentialmente abstracte”. Adica tara guvernata de Dacian Ciolos nu exista in realitate, ci doar in abstract. La fel, si natiunea din care Dacian Ciolos face parte nu exista in realitate, natiunea romana fiind doar o chestiune abstracta”, a notat Tanasa pe blog.
Adauga un comentariu