Magazin

Doctorul Leon Danaila, despre misterul creierului uman: „Daca nu faci asta, poti ajunge la nevroza!”

Publicat: 15 oct. 2017
1
Renumitul medic Leon Danaila a vorbit despre misterele creierului uman. Persoanele care sufera de anumite afectiuni nu respecta aceste indicatii.
Profesorul a explicat de ce este important somnul pentru creier. „Daca nu dormi cel putin sase ore pe noapte, creierul nu rezista. Trebuie sa aiba o perioada de odihna. Eu ma scol la ora 3, e adevarat, dar ma culc la 20:00, 21:00, in asa fel incat sa-mi fac orele de somn. Trebuie sa ai o igiena cerebrala neaparat.
Somnul trebuie respectat cu mare strictete, ca daca nu, creierul intra in degringolada. Noaptea creierul isi face anumite activitati si ordoneaza anumite activitati pe care le-a avut in timpul zilei. Este absolut necesara aceasta activitate de somn. Daca nu, poti sa faci nevroza sau alte boli. E bine sa respecti odihna, somnul si activitatea.”, explica medicul.
Medicul este un izvor nesecat de sfaturi medicale. Intr-un interviu, doctorul a vorbit despre cauzele banale ale cancerului.
Una dintre banalele cauze ale cancerului
„O boala este formata din 50% stare organica si 50% stare psihica. Uneori sistemul imunitar lupta si impotriva cancerului. S-au constatat cazuri. Este analizat sistemul umanitar si intr-adevar bolnavii optimisti au un sistem imunitar foarte bun, ei rezista foarte mult la boala. Bolnavii pesimisti sau bolnavii care sunt depresivi se imbolnavesc foarte repede. Starea depresiva poate duce la cancer.
Creierul este o mare necunoscuta. Se spune ca el cunoaste 50% din activitate cerebrala, dar din acesti 50% cat cunoastem 25% sunt lucruri care trebuie inca cercetate. creierul are 400 de miliarde de neuroni si fiecare neuron are 100-200 de microni, are pana la 3000 de legaturi cu celelalte celule”, a explicat prof, doctor Leon Danaila.Adauga un comentariu