Eveniment-Social

Doar centrul Iasului a fost imbracat in straie de sarbatoare

Publicat: 16 dec. 2015
1

Desi Iasul a fost imbracat in straie de sarbatoare, cateva zone intens tranzitate ale municipiului au ramas obscure, fara a fi impodobite cu decoratiuni specifice Sarbatorilor de Craciun, asa cum se obisnuia in anii trecuti. Reprezentantii primariei si-au concentrat eforturile de cosmetizare mai mult in centrul orasului. Astfel, Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, Piata Unirii, strada Independentei, Bulevardul Carol I, strada Palat, strada Anastasie Panu, sau chiar strada Pacurari, beneficiaza de un iluminat festiv, care face mereu deliciul iesenilor. Spre deosebire de anii trecuti, strada Strapungere Silvestru a ramas fara decoratiunile de Craciun, la fel si Bulevardul Nicolae Iorga, Calea Chisinaului, precum si strada Nicolina, cea care face legatura intre cartierele Podu Ros si Nicolina. Motivele pentru lipsa iluminatului festiv in aceste zone, invocate de catre reprezentantii Primariei Iasi, sunt strans legate de lucrarile care au fost efectuate in ultima perioada in cateva din zonele mai sus mentionate.

„Pe Strapungere Silvestru s-a decis ca in acest an sa nu mai fie puse ornamentele de Craciun, datorita faptului ca zona este considerata ca fiind santier, avand in vedere lucrarile care inca se executa la pasajul Octav Bancila. In ceea ce priveste strada Nicolina, lipsa iluminatului festiv este motivata de lucrarile care tocmai au luat sfarsit, mai exact, cele care au vizat reteaua de iluminat public, precum cea de contact pentru tramvaie. Dat fiind faptul ca sistemul abia a fost pus la punct, s-a decis amanarea pentru acest an a montarii dispozitivelor specifice sezonului”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Cat despre Bulevardul Nicolae Iorga si Calea Chisinaului, autoritatile locale nu au avut un motiv clar pentru care au luat decizia de a nu le impodobi pentru Sarbatorile de Craciun. Asadar, amatorii de astfel de peisaje, pline de lumini multicolore, care anunta venirea Craciunului, sunt sfatuiti sa viziteze centrul Iasului.
Comentarii
  • CRETINILOR DE LA PRIMĂRIE, AȚI PAVOAZAT COPOUL CA LA CIUREA ȘI GRAJDURI, NESIMȚIȚILOR ! SUNTEM, MÂRLANILOR, ÎN SECOLUL 21, SĂ VĂ FIE RUȘINE ! AȚI LUAT CUMVA ORNAMENTELE DIN DOROHOI, COȚUȘCA ORI SĂVENI ? IDIOȚILOR !!!

  • iasul arata din ce in ce mai urat de sarbatori; rusine, este cel mai urat oras impodobit, sunt zone in care nu au fost in stare sa puna macar un globulet sa bucure privirea iesenilor care si asa au foarte putine bucurii; rusine primariei iasi

  • Da,in Piata Unirii,aceleasi ornamente si beculete in albastru care dau o nota,mai degraba de tristete, decat de bucuria Craciunului.Iar,in partea unde a fost Unicul, nu sunt nici macar vechile becuri galbejite, e intuneric bezna,ce sa mai vorbim de ornamente. Cand te uiti pe geam, crezi ca esti undeva la tara. Cei care stau in blocurile din aceasta parte sunt majoritatea oameni in varsta si, macar de sarbatori ar trebui sa aiba un alt peisaj, cand privesc pe geam. Domnule Primar, va rugam sa faceti ceva si in partea ceasta a Pietii Unirii,macar acum!

Adauga un comentariu