Local

Doar 50 de clienti noi pentru Dalkia Termo Iasi

Publicat: 21 mart. 2014
1

Sistemul de termoficare al orasului a pierdut circa trei sferturi din cei aproape 90.000 de clienti care odata erau alimentati prin Centrala Electrica de Termoficare. Trendul debransarilor de la sistemul centralizat, administrat acum de Dalkia Termo Iasi, continua cu sute de cazuri in fiecare sezon rece. Pentru a stopa „debransarile salbatice de la sistemul centralizat”, asa cum le-a numit Gilles Humbert, directorul Dalkia Romania, compania franceza a lansat o ampla campanie de marketing despre dezavantajele folosirii unei centrale individuale de apartament, iar rebransarile au fost anuntate ca fiind gratuite. Totusi, de la preluarea sistemului de catre Dalkia, doar 50 de noi clienti au decis sa semneze contracte cu compania franceza, numar infim de mic comparativ cu acela al debransarilor, multe dintre ele chiar neanuntate oficial.
Campaniile duse de Dalkia s-au axat in special pe subiectul liberalizarii pretului la gazele naturale, dar si lucrarile de rebransare gratuite care se fac in limita a 1.000 lei/apartament, cu TVA.

Citeste si: Abuzurile in facturile la incalzire i-au adus la disperare pe ieseni

„Iesenii s-ar rebransa la sistemul centralizat de termoficare daca energia termica i-ar costa mai putin decat cea produsa de centrala individuala si daca ar beneficia de apa calda si caldura la un grad satisfacator de continuitate. Aceste doua conditii sunt deja indeplinite de societatea noastra. Energia termica nesubventionata furnizata in sistem centralizat este cu 8% mai ieftina in prezent si va fi cu cel putin 46% mai ieftina in 2018. in comparatie cu sursele individuale pe gaze naturale”, au precizat oficialii Dalkia Termo Iasi.

Citeste si: Masuri agresive luate de ieseni pentru evitarea facturilor la incalzire
Comentarii
  • Pana cand o sa hotarati voi sa mai ieftiniti gigacaloria o sa plece toti de la sistemul centralizat pentru ca lumea nu mai are bani si viata este foarte grea.Ganditiva ce bine a-ti duce-o daca s-ar rebransa tot iasul….nu?…pai ieftiniti si lumea va reveni la voi.Am dat cel mai mult 200 ron pe gaz la centrala in luna decembrie si ianuarie ,apartament cu 2 camere la et.2 izolat.(tinand cont ca a fost o iarna mai blanda)…la dalkia era vre-o 400-500 ron..vedeti diferenta de aia pleaca lumea de la voi.Unde mai pui ca fura si imputitii aia de administratori si lumea s-a cam saturat…..Mai aveti timp de gandire dar foarte putin insa.Cand va veni un francez care va spune ca va ieftini substantial aceala va avea de castigat cu siguranta!

  • Cat de prost trebuie sa fii sa crezi ca prin Dalkia va fi mai ieftin decat cu centrala proprie? Este suficient sa vorbesti cu unul dintre cei cu centrala ca sa afli adevarul. Pe langa pret, mai este si libertatea de a avea cata caldura vrei, când vrei, fara sa ceri cuiva voie sau aprobare. sunt foarte multe orase in tara unde sistemul centralizat a disparut de mult si primariile pot folosi banii in alte scopuri decat sa finanteze profitorii sistemului centralizat.

  • Da sant disperati dupa clienti,daca lucrurile merg asa in continuare se va termina cu un fiasco.Au crezut ca au dat tunul la Iasi,sau inselat lumea sa mai desteptat nu mai accepta ca din putinul pe care-l castiga sa il fure altul.Probabil ca de tot nu va muri acest sistem insa se va restrange considerabil,de faapt sub.10 000 de ieseni bransati nu cred ca se mai merita sa plimbe apa prin oras!!!

    • Da, e adevarat ca pretul gazelor va creste, asa cum va creste pretul la ORICE FORMA DE ENERGIE. Pretul pentru caldura produsa la 15-20 de km de caloriferul meu si transportata prin tevi, cu pierderi, furturi si salarii grase va fi totdeauna mult mai mare decat pretul pentru caldura produsa la mine in casa si pe care o pot regla mai tare sau mai incet dupa dorinta mea!

    • si ce? Dalkia va produce caldura cu coceni?nu va consuma tot gaze naturale al caror pret se va regasi in factura emisa de furnizor?.plangi dupa salariul gras de la CET?.

  • Sunt bransat dar vara asta voi renunta nu din cauza ca centrala este mai economica sau ca as fi platit mult la centralizat. Jumatate de scara este bransata, fara repartitoare, in ianuarie am platit 400 lei caldura si apa calda la Dalkia, o suma acceptabila tinand cont ca au fost calde caloriferele non-stop. Insa ma deranjeaza ca depind de vecinii care vor caldura cand nu e cazul si platesc la apa calda un pret mare tinand cont ca un sfert din consum trebuie sa curga pentru a se incalzi. Vreau sa platesc ce consum nu ce vor altii. Cat despre cresterea pretului gazului in urmatorii ani trebuie sa stiti ca in contractul Dalkia este prevazuta cresterea gigacaloriei cu 30% pana in 2017, mai alles ca se termina cu pomana electorala din toamna si nu mai exista interes sa ramana subventionata.

Adauga un comentariu