National

DNA, vesti groaznice pentru Vanghelie. A ajuns la 23 de infractiuni

Publicat: 05 iul. 2015
1

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, este audiat sambata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care au extins cercetarile in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

„S-a facut o extindere a urmaririi penale, in sensul ca i s-a explicat domnului primar mai in concret in ce constau invinuirile si practic am ajuns la situatia in care este acuzat pentru opt infractiuni de abuz in serviciu, opt infractiuni de luare de mita si sapte infractiuni de spalare de bani. Procurorii au simtit nevoia sa expliciteze printr-o ordonanta de extindere in ce constau invinuirile aduse”, a declarat sambata avocatul lui Vanghelie, Cezar Bivolaru, la sediul DNA.

El a precizat ca Marian Vanghelie nu a dorit sa dea declaratii in fata procurorilor, insa va da intotdeauna declaratii in fata judecatorilor. Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

„In perioada 2007 – prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ doua miliarde de lei (noi).

Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte”, sustine DNA.

„Comisionul” respectiv a fost platit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui MirceaSorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor”, mai spun procurorii.

„Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre SC Premier Palace SRL (societate controlata, prin intermediul unor societati de tip off-shore, de omul de afaceri) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de Vanghelie, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani.

Din datele existente in cauza a reiesit ca beneficiare ale unor astfel de contracte (si a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele si societatile Bucuresti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) si Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)”, potrivit DNA.
Adauga un comentariu