National

DNA cere din nou urmarirea penala pentru Elena Udrea

Publicat: 12 oct. 2016
1
DNA cere aviz de urmarire penala pentru Elena Udrea. Procurorii ii aduc acuzatii intr-un dosar in care mai este anchetata si fiica cea mare a lui Traian Basescu. Acestia vorbesc despre instigare la luare de mita pentru campania electorala din 2009.
„Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate in campania electorala. Anterior, in cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) si Tarhon Victor (la data faptei presedintele Consiliului judetean Tulcea) pentru luare de mita, precum si fata de Udrea Elena Gabriela pentru savarsirea a cinci infractiuni de spalare de bani. In urma probelor administrate ulterior au fost obtinute probe noi cu privire la savarsirea, de catre Udrea Elena Gabriela, a doua infractiuni de instigare la luare de mita, pentru care se impune extinderea urmaririi penale”, se arata in comunicatul de presa al procurorilor anticoruptie postat pe site-ul institutiei.
Procurorii o acuza pe Elena Udrea ca i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, atunci secretar general al Ministerului Turismului, precum si pe Victor Tarhon, pe atunci presedintele Consiliului judetean Tulcea (institutie care primea finantare si de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), sa ceara reprezentantilor unor firme care aveau contracte cu cele doua institutii sa plateasca contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate in cadrul campaniei electorale. 
„Plata s-a realizat in baza unor contracte fictive, iar legatura dintre persoanele care obtineau fondurile infractionale si prestatorii de servicii a fost realizata de catre Udrea Elena Gabriela. Totodata, Udrea Elena Gabriela coordona persoanele care au actionat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel incat banii obtinuti pe cale nelegala sa ajunga la societatile care prestau servicii legate de campanie”, potrivit documentului citat.
In acest dosar, Gheorghe Nastasia, Victor Trahon Ioan Silviu Wagner, dar si Francesco Giovanni – Mario sunt cercetati sub control judiciar, aceeasi masura fiind dispusa si fata de Elena Udrea, in legatura cu cele cinci infractiuni de spalare de bani.
Cererea DNA a fost inaintata Camera Deputatilor, care va trebuie sa o supuna la vot.Adauga un comentariu