National

DNA anunta ca George Scutaru a finantat ilegal PNL cu materiale electorale cumparate din China

Publicat: 29 sept. 2015
1

In timpul campaniei electorale din anul 2008, George Scutaru a finantat ilegal PNL cu materiale electorale cumparate din China, printr-o firma pe care acesta o detinea, anunta agerpres.

George Scutaru si vicepresedintele Camerei Deputatilor, Dan Motreanu, au fost trimisi in judecata de catre DNA, acestia fiind acuzati de spalare de bani, intr-un dosar care priveste mita pentru finantarea campaniei electorale.

Citeste si Liberalul Dan Motreanu si-a depus demisia dupa ce a fost trimis in judecata in DOSARUL MITA PENTRU PNL

Potrivit DNA, presedintele CJ Buzau, Cristinel Bigiu (denuntator in dosar), a primit mita in valoare de 700.000 de euro de la primarul din Jilava(Adrian Mladin), in anul 2008.

Banii trebuiau sa fie un sprijin pentru Adrian Mladin in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

Banii au fost impartiti de catre Cristinel Bigiu cu George Scutaru si Dan Motreanu. Acestia au primit sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro. Ele erau destinate finantarii campaniei electorale din 2008 pentru alegerile locale si generale ale candidatilor PNL.

Citeste si Dosarul Microsoft. Vasile Blaga ar fi primit 100.000 de lei

DNA arata ca Scutaru a folosit banii pentru cumpararea de materiale electorale de la o firma detinuta de un cetatean chinez. Acesta i-a furnizat lui Scutaru articole de imbracaminte cu sigla PNL aduse din China (tricouri cu maneca lunga, jachete de iarna, caciuli si sorturi).

Procurorii DNA au aratat ca Scutaru a folosit o firma pe care acesta o detinea, SC Quick Monitoring Media QMM SRL pentru a finanta ilegal campania electorala a PNL din 2008; firma era folosita pentru incheierea de contracte fictive si operatiuni bancare succesive, chiar daca firma avea ca activitate “monitorizare presa”.

Citeste si Cum a luat bani de la AVAS drona presedintelui Klaus Iohannis – FOTO

In rechizitoriul DNA se mai arata faptul ca Scutaru folosea firma pe care o detinea pentru tranzactiile bancare succesive, deoarece acestea ingreunau eventualele verificari.
Adauga un comentariu