National

DNA ancheteaza fapte de spalare de bani, dare de mita si abuz in serviciu in dosarul Hexi. Flori Dinu, suspecta in noul dosar – UPDATE

Publicat: 02 iun. 2016
1
UPDATE 14:20 – Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este suspect in noul dosar Hexi Pharma deschis astazi la DNA. Potrivit avocatului ei, Flori Dinu este acuzata de complicitate la delapidare.
UPDATE 14:10 –  Procurorii DNA investigheaza presupuse fapte de abuz in serviciu, dare de mita si spalare de bani in ancheta ce vizeaza conducerea si activitatea Hexi Pharma, fiind inceputa urmarirea penala in rem, au declarat surse judiciare.
UPDATE 13:49 – Directoarea Hexi, Flori Dinu, a fost audiata astazi, timp de cinci ore la DNA, iar la iesire nu a facut declaratii.
„Nu pot sa va declar nimic”, a spus directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, joi, la iesirea de la DNA. Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, se afla in arest la domiciliu de sambata fiind acuzata de acuzata de 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

UPDATE 10:05 – Dosarul de la DNA in care este implicata Hexi Pharma este unul nou, care vizeaza fapte de coruptie, nu cel care se afla la Parchetul General. Este vorba de o ancheta deschisa de procurori si care vizeaza activitatea Hexi Pharma. Actuala sotie a lui Dan Condrea a ajuns si ea in aceasta dimineata la sediul DNA, pentru a fi audiata. Uliana Ochinciuc nu a facut declaratii la intrarea in sediu. Aceasta este prima oara cand actuala sotie a lui Condrea va fi audiata.

STIRE INITIALA – Dosarul Hexi Pharma a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie(DNA), iar prima persoana citata la audieri este managerul companiei, Flori Dinu, aflata in arest la domiciliu. Aceasta, aflata in arest la domiciliu din 28 mai, a fost citata la DNA, pentru a fi pusa sub invinuire, astfel devenind suspect in aceasta cauza.

Pana acum, Flori Dinu a fost audiata la Parchetul General. In aceasta dimineata, urmeaza sa ajunga mai multe persoane la audieri, cel mai probabil oameni din institutiile statului sau spitale. Pana acum, managerul Hexi Pharma, Flori Dinu, a spus tot timpul ca este nevinovata. Prejudiciul in acest caz, prin vanzarea produselor neconforme catre spitale, a ajuns la suma de peste 28 de milioane de lei.Adauga un comentariu