National

DNA a pus mana pe agenda lui Paltin Sturdza. Cum comitea ilegalitatile cu Hrebenciuc

Publicat: 24 oct. 2014
1
Saptamana trecuta, in urma perchezitiilor, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au ridicat agenda lui Paltin Sturdza, in care  presupusul mostenitor al domeniilor Ghica si-a notat toti pasii din afacerea ilegala ce viza retrocedarea de paduri si terenuri agricole. Anchetatorii spun ca Paltin urma sa primeasca 43.000 de hectare de padure, printr-o retrocedare frauduloasa, iar deputatului PSD, Viorel Hrebenciuc, ii revenea o spaga de 12.000 de hectare.
La data de 19 aprilie 2013, Paltin Gheorghe Sturdza s-a intalnit cu Adam Ioan si Viorel Hrebenciuc la un hotel din Bucuresti. In agenda au fost facute urmatoarele notari: „meeting Hrebe la Hilton. Promisiunile par serioase”. Pe 20 aprilie 2013, de la un restaurant din Brasov, Paltin Gheorghe Sturdza a cosemnat: „La „Romantic” cu Adamii si Mirela. Discutat strategii. Vom face contractul cu Bengescu”. Pe 21 aprilie, de data aceasta la un hotel din Bucuresti, Sturdza s-a intalnit din nou cu Viorel Hrebenciuc si a notat in agenda: „Vorbit cu Hrebe la hotel. OK”. Cateva ore mai tarziu, la cina, Sturdza a consemnat: la masa, acasa cu Adamii cu Mirela, discutat si redactat contract Bengescu. Cateva luni mai tarziu, in 13 iunie 2013, Paltin Georghe Sturdza a avut o intalnire cu Viorel Hrebenciuc, Prodan Victor Adrian si Bengescu Dan Costin, notandu-si in agenda ca „s-a cazut la o intelegere”.
Procurorii spun ca in 24 iunie 2013, pentru a stabili modalitatea concreta in care urma sa fie rasplatit Hrebenciuc Viorel pentru interventiile sale, Paltin Gheorghe Sturdza a avut o intalnire in Brasov cu acesta si cu fiul sau, Andrei. Anchetatorii spun ca 12.000 de hectare ar fi reprezentat mita pentru Viorel Hrebenciuc. Terenurile a caror valoare s-ar fi ridicat la 50 de milioane de euro, ar fi urmat sa ajunga de la vanzator, Paltin Sturdza, la Viorel Hrebenciuc. Pentru ca banii sa intre in legalitate, ei ar fi fost spalati prin intermediul unor firme, printre care si una de tip off-shore controlata de catre Andrei Hrebenciuc, potrivit realitatea.net.Adauga un comentariu