Eveniment-Social

Distinctie deosebita la nivel national pentru un mare profesor iesean – FOTO

Publicat: 23 mart. 2016

Academicianul Bogdan C. Simionescu, cadru didactic al Universitatii Tehnice (UTI) Gheorghe Asachi din Iasi si vicepresedinte al Academiei Romane, a primit titlul academic de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnice din Bucuresti. Evenimentul a avut loc pe 18 martie, in Sala Senatului institutiei. Pentru contributiile aduse invatamantului si cercetarii romanesti, academicianul Simionescu a primit, la 1 decembrie 2015, si Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler. De asemenea, este si cetatean de onoare al municipiului Iasi si a primit Medalia Cristofor Simionescu pentru excelenta in Chimie macromoleculara din partea American Chemical Society.

Citeste si: Un nou presedinte al filialei Iasi a Academiei Romane – UPDATE

„In semn de recunoastere simbolica a excelentei lucrarilor sale stiintifice si a contributiei sale remarcabile la fundamentarea si implementarea proiectelor de cercetare romanesti, Universitatea Politehnica Bucuresti, prin hotararea Senatului Universitatii, i-a acordat academicianului Bogdan C. Simionescu acest titlu onorific. Acad. Bogdan C. Simionescu este, incepand cu anul 1992, profesor titular de Stiinta Polimerilor la UTI. De-a lungul anilor, profesorul Simionescu a ocupat pozitii de profesor invitat in Franta, Germania, Japonia, Polonia. Intre 1994 si 2006 a fost profesor invitat al Universitatii Politehnice Bucuresti, Departamentul de Stiinte Ingineresti. Pana in prezent, treizeci si noua de serii de studenti in Chimia si Ingineria Polimerilor au urmat cursurile sale de Chimia Polimerilor – Fizica Polimerilor, multi dintre ei elaborandu-si lucrarea de licenta sau disertatie sub conducerea sa. Sub indrumarea sa au fost finalizate si 40 de teze de doctorat, iar majoritatea fostilor sai doctoranzi ocupa acum pozitii academice in Romania sau Franta, Elvetia, Germania, Canada si Statele Unite”, au transmis oficialii UTI.
Comentarii
  • Este fiul lui Cristofor Simionescu, cel care i-a acordat titlul de Doctor tov. Academician Elena Ceausescu. A preluat de la tatal sau „biblioteca” cu toate „formulele”. Nu s-a terminat cu reteta Ceausista … miner din tata in fiu?

Adauga un comentariu