Eveniment-Social

Disputa in plenul CL, pe Sarbatorile Iasului. Cearta pe bugetul evenimentului

Publicat: 29 sept. 2016
1

@ Consilierii locali au ajuns sa se certe pe fondurile destinate organizarii sarbatorii orasului din acest an @ Suma alocata evenimentului din luna octombrie nu depaseste 2,7 milioane de lei, insa opozitia a cerut defalcarea clara pe sume a fiecarui moment in parte

Sarbatorile Iasului din acest an au ajuns sa fie din nou un subiect de scandal printre alesii orasului. Consilierii opozitiei au cerut in plina sedinta a Consiliului Local o defalcare a sumelor pe evenimente, in cadrul sarbatorilor din octombrie. Alesii liberali au cerut explicatii sefilor din primarie, nemultumiti de faptul ca nu stiu cat costa fiecare eveniment in parte. Sarbatorile Iasului se vor derula in perioada 6- 16 octombrie, bugetul fiind estimat la 2,7 milioane de lei. Desi bugetul alocat in acest an este mai mic decat cel de anul trecut, opozitia a cerut ca pentru fiecare eveniment sa fie prezentata o suma clara si concisa.

„Nu avem prezentat bugetul defalcat pe activitati. Salut faptul ca vom avea astfel de activitati artistice, dar am dori sa stim care sunt sumele alocate”, a spus Eduard Boz, liderul grupului de consilieri locali PNL.  In schimb, primarul Mihai Chirica a precizat ca s-a incercat ca in acest an sa se cheltuie mai putini bani decat in editia de anul trecut. De altfel, sefii primariei vor sa faca o economie de cateva zeci de mii de lei in acest an.

„Am reusit sa formam o agenda reprezentativa pentru Iasi, cu cele mai importante nume din lumea artistica, dar si din zona culturala si a evenimentelor traditionale. Am tinut cont de toate observatiile primite si dorim sa respectam inclusiv activitatile religioase. Este o sarbatoare a întregului oras, cu rezonante regionale si nationale, la care va invitam cu toata dragostea”, a spus primarul Mihai Chirica.

În cadrul programului celei de-a 25-a editii a sarbatorilor Iasului, se regasesc evenimente sportive, evenimente muzicale, evenimente culturale, târgurile traditionale, manifestari religioase, programul încheindu-se cu focul de artificii din 16 octombrie 2016, ce anul acesta va avea loc in zona Splai Bahlui si nu la Palat.
Adauga un comentariu