Actualitate

DISPERARE LA KOSAROM! Neculai Apostol face presiuni ca sa stearga urmele salmonellei gasite in carnea de pui

Publicat: 11 apr. 2016
1

UPDATE: ATENTIE LA MANIPULARI! DSVSA nu a dat niciun comunicat in cazul salmonellei de la Avitop
Disperarea familiei lui Neculai Apostol a capatat noi dimensiuni. Un ziar din Iasi a publicat la ora 20.30, un asa zis comunicat de la DSVSA Iasi, nesemnat si neasumat insa de nimeni. In acest comunicat, parca scris de Neculai Apostol cu oamenii lui, se infirma suspiciunea de salmonela din carnea de pui de la Avitop.Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al DSVSA Iasi, Nicolae Ivanciu, a negat ca ar fi trimis astazi (luni) vreun comunicat de presa. In plus, nicio alta institutie media nu a primit acest communicat si nici BZI, in calitate de semnat al acestui articol. ”Nu am trimis niciun comunicat de presa nimanui. Nu stiu despre ce este vorba”, a spus, telefonic, Nicolae Ivanciu. Purtatorul de cuvant era vizibil afectat de aceasta situatie, lasand de inteles ca va demisiona din functie. Din informatiile BZI la adresa reprezentantilor DSVSA Iasi s-au facut presiuni uriase in cursul zilei de astazi sa dezminta faptele relatate de BZI. Directorul adjunct, Vasile Gaboran, cel care conduce in prezent institutia nu a raspuns la telefon, ca sa ne explice daca el isi asuma un astfel de comunicat de presa. Chiar daca este din Pascani si este recunoscut ca un apropiat al lui Neculai Apostol este greu de crezut ca Gaboran si-ar putea asuma un astfel de comunicat. Daca purtatorul de cuvant nu-si asuma un astfel de comunicat, daca directorul adjunct nu confirma asta, daca alte institutii media nu au primit un comunicat, atunci de unde are acel ziar informatiile? Dupa cum arata asa-zisul comunicat din ziarul cu pricina el pare scris de Neculai Apostol si oamenii lui.
Nimeni nu si-ar putea asuma un astfel de comunicat, dintr-un singur motiv. Toate eforturile de musamalizare a acestui scandal sunt inutile. Cotidianul BUNA ZIUA IASI detine deja o copie dupa buletinul de analiza, in care este stipulat foarte clar ca la carnea de pui Avitop s-a gasit o tulpina de salmonela (recomandarea fiind ca aceasta carne sa fie procesata, inainte de a fi comercializata), copie care va fi depusa in instanta oricand va fi nevoie. Tocmai de aceea, Neculai Apostol a turbat si a facut astazi presiuni uriase pe angajatii DSVSA Iasi, sunand chiar si la ANSVSA. De asemenea, oricine va incerca sa musamalizeze acest scandal risca sa se aleaga cu  plangere penala. Vom reveni!

Stire initiala:
Ancheta publicata luni de cotidianul BUNA ZIUA IASI, care a avut ca tema gasirea unei tulpine de salmonella in carnea de pui de la Razboieni, in abatorul AviTop, membra a grupului de firme Kosarom, a agitat apele in familia lui Neculai Apostol. De la primele ore ale diminetii, patronul grupului de firme a facut presiuni uriase pentru stergerea urmelor, a inceput sa comande articole de presa si sa gaseasca tot felul de subterfugii pentru a iesi din aceasta incurcatura. Lucrurile sunt insa extrem de clare, iar lumea trebuie sa stie exact ca datele din materialul publicat de BZI sunt REALE si CORECTE.

La un control al DSVSA s-a gasit in abatorul AVITOP de la Razboieni o cantitate din carne de pui infestata cu o tulpina de salmonella. Pentru ca tulpina nu era inalt patogena, carnea poate fi comercializata, dar doar dupa ce va fi procesata. Altfel spus, toata carnea infestata poate fi comercializata doar dupa ce a fost procesata, iar astfel este omorata tulpina de salmonella. Asta scrie si in articolul din BZI si acesta este purul adevar.

Citeste si: EXCLUSIV! Alerta MAXIMA in Iasi! Nu cumparati de la ei! Carne infestata cu Salmonella, in abatorul Avitop-Kosarom

 Nimeni nu poate nega acest lucru, din moment ce inclusiv in cursul zilei de luni a fost analizata, la laboratorul DSVSA, suspiciunea de salmonella. Toate presiunile pe care le face acum Neculai Apostol, toti banii pe care-i arunca in articole comandate in presa, toate presiunile pe care le face la institutiile statului nu arata decat disperarea lui Neculai Apostol. Cotidianul BUNA ZIUA IASI nu a facut altceva decat sa avertizeze ca in carnea de pui de la AviTop s-a gasit salmonella, bazandu-se pe informatii extrem de bine verificate si care pot fi oricand probate. Nu am facut altceva decat sa ne respectam obligatia de a informa publicul cu privire la tot ceea ce se intampla in acest oras.

Pe langa salmonella gasita la Avitop, noi am scris si despre problemele gasite de inspectorii DSVSA la Auchan (acolo unde a fost confirmata salmonella in drob si in organe), dar si la fosta Gidacom. In plus, in cursul zilei de ieri, Lucian Apostol, administratorul grupului de firme a fost contactat de un redactor al BZI pentru a comenta aceasta situatie, dar nu a raspuns la telefon.

Toate aceste fapte demonstreaza fara echivoc ca nu am facut altceva decat sa ne respectam meseria de jurnalisti, indiferent de numele celor care sunt implicati. Fie ca este vorba despre Avitop-Kosarom, despre Auchan sau fosta Gidacom, reporterii BZI au respectat suta la suta adevarul si au furnizat informatii suta la suta reale.

Cotidianul BUNA ZIUA IASI isi asigura cititorii ca nu va ceda la astfel de presiuni ale baronului Neculai Apostol, care uita ca institutiile statului nu mai sunt la comanda lui ca pe timpul cand era la putere, cumpara trusturi de presa, numea directori, primari si deputati. Vom reveni!
Comentarii
 • Daca tot sustineti ca intr-adevar s-a gasit salmomella si daca vreti sa fiti credibili, publicati si o copie dupa buletinul de analiza oficial care sa ateste rezultatul, precum si numele inspectorului DSV care v-a dat aceasta informatie. Sa vedem cat de REALE si CORECTE sunt informatiile pe care le aruncati pe piata.

 • DSV a venit cu un comunicat oficial ca nu este adevarat ce ati scris. Puteti combate afirmatiile directorului DSV cu documente oficiale din DSV, daca tot sustineti ca informati corect populatia?

 • DSVAS-UL NU A ELIBERAT NICI UN COMUNICAT DE PRESA TOTUL ESTE O MINCIUNA FACUTA DE NECULAI APOSTOL CU GABORAN IOAN VASILE DIRECTORUL ADJUNCT DE LA DSVSA IASI OMUL DE CASA UNDE IN FIECARE LUNA ACEST DOCTOR IA SPAGA DE LA KOSAROM SI AVITOP SI LE DA VOIE SA VANDA PRODUSE CU SALMONELLA

  ARTICOLUL DIN 7ESTE ESTE O MINCIUNA ,DSVSA UL NU A ELIBERAT NICI UN COMUNICAT DE PRESA TOTUL ESTE O MINCIUNA FACUTA DE 7EST SI KOSAROM UNDE S-A FOLOSIT NUMELE DSVSA ULUI PENTRU A DA GREUTATA MATERIALULUI

  SE DORESTE CA TOTUL SA FIE MUSAMALIZAT DE DIRECTORUL ADJUNCT DSVSA GABORAN IOAN VASILE CARE ESTE DIN PASCANI SI PRIETEN CU NECULAI APOSTOL PATRONUL KOSAROM SI AVI-TOP

 • In toate articolele astea lipseste personajul principal, de fapt lipseste si de la serviciu, oare s-a inbolnavit subit? Unde e brunetelul? Iar nu stie nu cunoaste? Dragutul de el, cum stie el sa dispara exact atunci cind apare o probleme, si il lasa pe adjunct sa o ia toata. Asta da echipa, unu cu suturile altii cu disparitia, ARABELA frate pane rumburakuuuu. Sau PSD-ul nu da in cap la PSD-isti. Oare minunea asta cu articolele de presa o sa tina mai mult de 3 zile? ANSVSA-ul nu a dat nici un comunicat de presa? ei ce parere au?

 • Ce frumos e dezmintita treaba. Are curaj bzi ca sa ceara toate notele de control facute de functionarii statului la ferma de porci? Pun pariu ca toate sint identice si facute din birou. De exemplu notele fostului medic veterinar zonal. Hai domnilor sa vedem daca aveti singe in instalatie.

 • Cumva frumuselul din planul doi din poza nu e altul decit purtatorul de cuvinte de la DSV? Ala de vrea sa isi dea demisia? Aplecat lateral stinga ca sa dea bine in poza de grup?

 • Seful de zona stie ceva,are vreun amestec?DSV-ul are detasat un dr veterinar, dar mai e si un sef de zona.Ala pt ce ia leafa ? Cu Tomestiul ala nu e prima oara cand se intampla asa ceva si apare prin presa.La fel,seful de zona ce face?Mai rotiti-i dom`le ca daca prind radacini intrun loc,se gandesc doar la ei,nu si la cumparatori.

 • Si totusi exista un comunicat de presa semnat de cei in drept, document care arata cu totul si cu totul alta situatie. Cred ca lucrurile au scapat de sub control si finalul va fi dureros pentru cei care s-au jucat cu ,,Salmonella”.

 • De la caderea lui Nichita se duce o lupta crunta la conducerea Lojei Masonice Ruso Evreiesti a Iasiului! Criteriul de baza este atragerea oamenilor de afeceri bogati in acest sens Apostol nu adera deci va fi pedepsit in stil masonic. Gruparea condusa de Covrigaru de Surdu impreuna cu Iulian Dascalu au un mic avans!

 • Directorii, mai ales Gaboran sunt ocupati cu examenul pentru ocuparea postului de functionar public de pe data de 27 aprilie. Ia ghiciti cine ia concursul!?

 • Normal ca Lacramioara, ca doar nu a dat spaga numai pentru o luna de dsv. Lasa ma ca e fata buna, prezentabila, are cuvintele la ea, singurica, re un viitor promitator, stie ea cum sa negocieze, doar postul e special pentru ea.

Adauga un comentariu