Eveniment-Social

Disperare intr-un cartier din Iasi. Oamenii stau fara apa de o saptamana

Publicat: 18 sept. 2013
1

@ Zeci de familii au parte de o saptamana de cosmar, dupa ce au ramas fara apa din cauza vecinilor datornici @ Oamenii cauta cu disperare solutii si au ajuns chiar sa-si duca copiii la rude din aceasta cauza

Iesenii care locuiesc intr-un bloc din cartierul Dacia au ramas fara apa potabila inca din data de 11 septembrie. De atunci, acestia nu au mai primit un strop de apa si incearca cu disperare sa-si rezolve problemele.

Toti locatarii de la blocul SD 8, din strada Vitejilor nr. 13, au fost debransati de mai bine de o saptamana din cauza datoriilor acumulate de cativa rau-platnici. Este vorba despre cinci locatari care au acumulat datorii, iar din cauza acestora, tot blocul administrat de Termo-Service a fost debransat.

Mai mult, aproape o jumatate din apartamentele blocului au montate centrale termice individuale, iar acesti locatari nu beneficiaza nici macar de apa calda, asa cum inca primesc chiar si rau-platnicii.

„Astazi se face o saptamana de cand am fost debransati. ApaVital a inchis robinetii pentru ca exista cativa datornici in bloc si din cauza lor s-a inchis apa de la contorul de bransament. Ironic este ca vreo jumatate dintre apartamente au centrale termice si nu primesc nici apa rece si nici calda. Asa stau si eu. Ceilalti, chiar si aia cu datorii, primesc apa calda pe care o racesc si o folosesc normal. Noi ce facem, cei care isi platesc datoriile la timp? O ducem mai rau decat datornicii. Norocul meu e ca am o sora la cateva blocuri distanta si merg cu copiii la ea sa facem dus si ce mai trebuie”, spune Radu, un iesean ce locuieste pe strada Vitejilor. 

Asociatia de proprietari, administrata de Termo-Service, nu a mai trimis niciun ban catre ApaVital in ultimele patru luni, pentru ca nu s-au mai facut incasari de la oameni. Debitul inregistrat este de 13.000 de lei, iar penalitatile ajung la 210 lei.

„Cei de la blocul SD 8 din strada VItejilor inca nu si-au rezolvat problemele legate de plati. S-au incercat mai mute modalitati de recuperare a sumelor, s-a facut chiar si notificare, insa s-au adunat patru luni neachitate. Este vorba despre un debit de 13.000 de lei si 210 lei penalitati. In momentul de fata exista trei blocuri debransate pe raza municipiului Iasi din cauza datoriilor. Oamenii trebuie sa inteleaga faptul ca incasarile de la consumatori reprezinta singura sursa de venit pentru ApaVital. In cazul datoriilor, de regula, se ajunge la intelegeri de plata, si doar in ultima instanta se ajunge la debransare”, explica Razvan Manolache, sef birou Relatii Publice ApaVital.
Comentarii
  • Niste NEsimtiti cei de la RAHAC…sai dam in judecata, daca este o epidemeie ceva? CIne raspunde? Auzi datorii 13000 de lei..astai salariul lui Toma pe o luna..bagamias…

  • problema e a sistemului.La blocul nostru 629.izvor 18, este un domn locatar ,ARHIP IULIAN, care nu a platit intretinerea de 3 ani.Ce poti sa-i faci,omul nu vrea,dar cu nesimtire foloseste si liftul, si apa.A fost dat in judecata, spune presedintele, dar tot se judeca , cu tot tipul de tertipuri avocatesti,procesul cred ca mai dureaza un deceniu, iar apavital,nu are probleme taie apa.Stie cineva o solutie, sau sa-i dam in cap acestui locatar?

  • CEL MAI BUN LUCRU ESTE CENTRALA,ESTI AUTONOM,CUM O SA MAI FURE TERMO SERVICE SI DE UNDE O SA MAI PLATEASCA SUTE DE ANGAJATI.O SA MAREASCA CHELT.ATUNCI AI DAM IN JUDECATA,CA SI ACUM ACESTE CHELT.SUNT UMFLATE DUPA BUNUL LOR PLAC.NU LE ESTE RUSINE nesimtitilor,DEBRANSAREA E SOLUTIA IDEALA,NU VA UITATI IN GURA ACESTOR MAFIOTI

  • Apa vital nu vrea sa inteleaga ca trebuie sa faca contracte individuale cu fiecare proprietar de apartament. Lor le e mai usor sa faca numai contract cu asociatia ca stie ca asociatia plateste din banii altor proprioetari datoriile celor rai platnici iar ei nu au dureri de cap cu cei rau platnici.Trebuie starnsi cu us domnii politicieni ca sa faca o noua lege prin care Apavital,Dalkia si alte furnizori sa faca contracte individuale cu proprietarii apartamentelor.Cine are contract individual si nu plateste poate fi usor debransat de la retea si nu poate contesta in instanta ca a fost debransat. Vinovate se fac si asociatiile de proprietari care au conduceri servile si care nu cunosc legea iar Primaria nu ii controleaza si indruma cum trebuie sa faca contractele.cu furnizorii.Cine consuma trebuie sa plateasca

  • DOMNILOR ZIARIȘTI DEPLASAȚIVĂ LA CELE TREI SOCIETĂȚI (2 ALIMENTARE ȘI O CRAMĂ) ȘI ÎNTREBAȚII CE DATORII AU LA ASOCIAȚIE (APARȚIN DE ACEEAȘI ASOCIAȚIE DE LOCATARI CA ȘI LOCATARII BLOCULUI),FIIND ÎN ACEEAȘI SITUAȚIE (FĂRĂ APĂ POTABILĂ), DAR NU BINEVOIESC A-ȘI ACHITA DATORIILE, FUNCȚIONÂND FĂRĂ APA POTABILA. DATORIILE SUNT MARI ȘI TOTUȘI SUNT PATRONI (NU SE COMPARĂ CU UN AMĂRÂT), DAR LE CONVINE SITUAȚIA.

Adauga un comentariu