Actualitate

Dispar inechitatile salariale din sistemul sanitar. Angajatii vor fi premiati in functie de performanta

Publicat: 18 mai 2016
1

In urma discutiilor care a avut loc ieri, intre reprezentantii Guvernului si liderii angajatilor din sistemul sanitar, au fost rezolvate o parte dintre revendicarile solicitate de acestia. Pana la sfarsitul acestei saptamani, va fi emis un document prin care asistentii medicali din spitalele aflate in subordinea Ministerului Sanatatii care au obtinut gradul principal vor intra in plata. Daca pana vineri, 20 mai 2016, problema nu este rezolvata, saptamana viitoare vor fi demarate miscarile de protest. Unitatile medicale aflate in administrarea ministerului sunt singurele spitale care nu platesc banii asistentilor cu grad principal. In celelalte spitale, problema a fost rezolvata din luna noiembrie a anul trecut. O alta problema pe care reprezentantii angajatilor din sanatate au reusit sa o rezolve este legata de inechitatile salariale care persista de 6 ani.

„Timp de 10 zile este in dezbatere publica proiectul de ordonanta de urgenta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2016. Ar trebui ca, incepand cu 1 august 2016, acele inechitati salariale sa dispara. Asta ar insemna ca pe data de 15 septembrie, cand se platesc salariile, sa nu mai existe asemenea inechitati. Aceasta nedreptate persista de 6 ani de ani. De exemplu, o infirmiera abia angajata primeste un salariu minim pe economie de 1250 lei, salariu de baza, iar o infirmiera cu 25 de ani vechime are acelasi salariu de baza. Este o mare nedreptate. Speram ca proiectul sa fie pus in aplicare si din luna august sa dispara aceste inechitati salariale”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi. Potrivit noului proiectului, începând cu luna august 2016, personalul care îsi desfasoara activitatea în aceleasi conditii si care beneficiaza de un salariu de baza mai mic decât cel maxim stabilit în cadrul aceleiasi institutii va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de baza din institutia respectiva. Totodata, se introduce un sistem de premiere bazat pe performanta pentru personalul din sistemul de sanatate, incepand cu luna ianuarie 2017.
Comentarii
  • Inca o golanie cu dedicatie pentru oamenii fideli celor numiti la conducerea institutiilor, finantarea clientelei politice si pilelor! Asa au mai fost sau sunt inca in institutii: stimulentele- la salariu de 1500 pilele sefilor mai primeau 4500: primele date pe criterii de ei stiute si de Naiba, sora cu ei, verificate; mereu abonatii la salarii de merit etc etc. In schimb, salariatii corecti primesc praful de pe toba, iar daca deranjeaza interesele sunt chiar eliminati.Politistii de frontiera care au semnalat filiera de contrabanda protejata chiar de sefii lor, punand datoria profesionala inainte de interesele de grup, in loc sa fie premiati au fost dati afara!Si e doar un exemplu. Tara legilor cu dedicatie si a coruptiei inca infloritoare!

  • daca esti infirmer sau asistent trebuie sa cotizezi la sefa sa iti mearga bine ! porcul , mielul , butoiul si ai salar performant

  • nu cred ca vor disparea diferentele salariale intre asistentii cu studii medii si cei cu studii superioare care fac aceiasi munca,uneori chiar mai bine ,diferente enorme,mai mare inechitate nu exista

Adauga un comentariu