Eveniment-Social

Discutii aprinse pe marginea organigramei primariei

Publicat: 01 iun. 2014
1

@ Plenul Consiliului Local a avizat ieri noua organigrama a primariei, in care nu au fost incluse propunerile liberalilor @ Desi nu a spus ca ar fi fost proaste, primarul a declarat ca nu au fost luate in considerare din cauza ca s-a rupt USL-ul

Consilierii locali s-au intalnit sambata dimineata la Palatul Roznovanu pentru o sedinta ordinara de plen, cu 37 de proiecte pe ordinea de zi. Printre cele mai importante proiecte analizate s-au numarat cel vizand organigrama municipalitatii, in cadrul careia apar o serie de modificari. Astfel, primarul a decis reinfiintarea Corpului de Control, care va functiona in subordinea sa, dar si a unei Directii de Comunicare. Aceasta va fi, de asemenea, in subordinea directa a primarului, odata cu desfiintarea Directiei de Servicii pentru Comunitate, care era condusa de Alexandru Hordila, fostul sef al Politiei Locale.

„Organigrama mi se pare destul de periculoasa in sensul ca secretarul trece in subordinea unui viceprimar, care este in subordinea primarului. Daca doamna secretara a vizat aceasta organigrama, mie mi se pare destul de periculoasa. Ea nu aduce mari modificari, in sensul ca se centralizeaza multe dintre lucruri. Se desfiinteaza o directie care suna bine macar, directia de servicii pentru comunitate. Imi pare rau domnule primar ca nu v-ati aplecat si asupra propunerilor pe care le-am facut eu cand eram viceprimar, infiintarea unui serviciu pentru afaceri, care sa fie un centralizator unic al legaturii mediului de afaceri cu Primaria, un serviciu in subordinea Directiei de Proiecte, un serviciu de urgente urbane, erau mai multe propuneri pe care le-am facut si aici nu se regaseste niciuna. Sa punem secretarul din subordinea CL in subordinea viceprimarilor si a primarului e mai complicat si nu stiu daca va trece de ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici – n.r.)”, a opinat liberalul Marius Danga.

„Avem avizul ANFP de dimineata. Secretarul e in subordinea primarului, niciodata secretarul nu a fost in subordinea Consiliului Local. Propunerile dumneavoastra as fi fost onorat sa le includ in organigrama daca ati fi continuat si dumneavoastra USL-ul. Daca ati fi fost in USL si ati fi avut aceste propuneri, poate ar fi fost fezabile. Dar asa cum nu v-a interesat USL pentru Iasi, asa nu cred ca ar trebui sa va intereseze in momentul de fata noua structura a organigramei, ea corespunde necesitatilor Primariei Iasi”, a replicat primarul Gheorghe Nichita.

Aprobarea blocului de la Mercur Mary, amanata

Controversatul proiect al realizarii unui bloc in locul supermarketului Mercur Mary a ajuns si in Consiliul Local. Aprobarea PUZ-ului a fost amanata la solicitarea viceprimarului Gabriel Surdu, care s-a limitat sa spuna doar ca sunt inca lucruri de lamurit in legatura cu acest proiect. Aparut ca fiind detinut de proprietarii magazinului, odata cu revolta tot mai accentuata a oamenilor din zona ies la iveala si detaliile ascunse din spatele afacerii. Daniel Florescu, cel care detine majoritatea aparatelor de tip slot-machine, ar fi cel care se afla in spatele priectului imobiliar. Conform documentelor, numarul locurilor de parcare necesare proiectului imobiliar este de 79. Potrivit planului zonal, in momentul de fata, fostul supermarket detine doar 25 de locuri, iar locatarii din blocurile vecine 54 de locuri de parcare. Asta inseamna ca, pentru respectarea intocmai a proiectului, toate parcarile locatarilor ar trebui concesionate dezvoltatorului imobiliar. „Decizia amanarii s-a luat pentru a fi revazut PUZ-ul, pentru ca acolo in zona sunt linii de tramvai, trebuie asigurat un perimetru de siguranta, sunt detalii care vor fi analizate”, a declarat consilierul local PDL Constantin Axinia.
Comentarii
  • Daca am inteles bine, primarul ii spune domnului Danga ca ideile acestuia ar fi fost bune daca era in continuare USL. Adica, o idee este buna daca vine din tabara lui si nu este buna daca vine din alta tabara. Mai exact, nu conteaza proiectul propriu zis si impactul lui asupra comunitatii, ci cine il propune. Stiam ca in primaria IAsi sunt acceptate doar parerile lui Nichita, dar chiar atat de pe fata sa o spuna??? De apreciat sinceritatea! Dci, daca vreti sa propuneti ceva pentru Iasi, mai intai completati adeziunea la PSD!

Adauga un comentariu