National

Directorul Penitenciarului Giurgiu, suspectat de implicare in inselaciuni prin metoda „Accidentul”

Publicat: 27 oct. 2015
1

Directorul Penitenciarului Giurgiu, unul dintre adjunctii acestuia si 32 de angajati vor fi audiati, marti seara, la Sectia 25 Politie Capitala, fiind suspectati de implicare in inselaciuni prin metoda „Accidentul” alaturi de mai multi detinuti, au declarat surse din Politie.

Potrivit surselor citate, vor fi audiati la sediul Sectiei 25 Politie Florinel Cristi Stanica, directorul Penitenciarului Giurgiu, unul dintre adjunctii sai, responsabil cu paza, si 32 de angajati, banuiti ca ar avea legatura cu mai multi detinuti care comiteau inselaciuni prin telefon.

In plus, 20 de detinuti vor fi transferati din inchisoare in aresturile Politiei Capitalei.

Anchetatorii au descins, marti, la trei adrese din Bucuresti si la Penitenciarul Giurgiu, unde aproximativ 500 de politisti au perchezitionat aproape toate celulele.

La finalul perchezitiilor vor fi duse la audieri 58 de persoane, pe numele carora au fost emise mandate de aducere, in dosarul in care se fac cercetari pentru savarsirea mai multor infractiuni de inselaciune prin „metoda „accidentul”. Suspectii urmeaza sa fie audiati de anchetatori la sediul Sectiilor 25 si 22, arata Politia Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Potrivit unor surse din Politie, printre persoanele care vor fi duse la audieri sunt si detinuti care ar fi in grupul liderului interlop Ilie Alexandru, zis Sandu Geamanu.

Anchetatorii cerceteaza 12 fapte care ar fi fost comise incepand din 2014, prejudiciul fiind stabilit la aproximativ 100.000 de euro.

„Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, in perioada 2014 – 2015, au comis mai multe infractiuni de inselaciune, acestia asumandu-si in mod nejustificat calitatea de fiu sau avocat al fiului persoanelor vatamate, care ar fi fost implicat intr-un accident rutier cu victime, pretinzandu-le acestora diferite sume de bani”, a precizat Politia Capitalei.

La perchezitii participa peste 500 de politisti bucuresteni, actiunea avand loc sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Sectorului 6 si cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana, precum si al inspectoratelor de politie ale judetelor Calarasi, Ilfov si Giurgiu.

Sandu Geamanu a fost condamnat, in februarie 2014, la 27 de ani de inchisoare, pentru omor, in dosarul in care era acuzat ca in 2011, impreuna cu trei apropiati, a ucis un batran in locuinta acestuia si a furat bunuri de jumatate de milion de lei.
Adauga un comentariu