National

Directorul Oltchim si-a prezentat demisia

Publicat: 05 sept. 2012
1

Constantin Roibu si-a prezentat demisia, incepand cu data de 5 septembrie, din functia de director general al Oltchim si din cea de membru al Consiliului de Administratie al combinatului valcean, alaturi de el alti 16 directori solicitand eliberarea din functii, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.
Decizia de a demisiona a fost cauzata de propunerea sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, de inlocuire a managementului de la Oltchim, ca o conditie a asigurarii capitalului de lucru pentru functionarea instalatiilor societatii si acordarea salariilor curente catre salariatii societatii.
Un alt motiv mentionat este lipsa de dialog si colaborare intre OPSPI si managementul Oltchim, ceea ce a dus la blocarea oricarei initiative de finantare a activitatii, avand ca efect oprirea functionarii instalatiilor din cadrul societatii.
Miercuri dimineata, liderii de sindicat de la Oltchim au oprit activitatea in semn de protest fata de tergiversarea luarii unei decizii in privinta situatiei combinatului, solicitand de urgenta vizita premierului Victor Ponta la Ramnicu Valcea.
De asemenea, peste o suta de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Pitesti au participat la un protest spontan, in semn de solidaritate cu colegii de la Oltchim Ramnicu Valcea.
Premierul Victor Ponta a anuntat, la finalul sedintei de Guvern ca ministrul pentru dialog social, Liviu Marian Pop, se va deplasa miercuri la combinatul valcean.
„Stiu de nelinistea celor de la Oltchim. Ministrul pentru dialog social va merge astazi (miercuri – n.r.) acolo”, a spus Victor Ponta.
Adauga un comentariu