Eveniment-Social

Directorul medical de la Maternitatea Elena Doamna a cerut CJ sa numeasca cat mai repede un manager

Publicat: 30 oct. 2014
1

@ Prof. dr. Floretin Dumitrache sustine ca exista mai multe probleme care trebuie rezolvate numai de un manager si nu poate sa suplineasca in totalitate lipsa unui manager in unitatea medicala

Directorul medical interimar de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi a cerut si astazi reprezentantilor Consiliului Judetean (CJ) Iasi sa numeasca un manager la unitatea medicala. Prof. dr. Florentin Dumitrache a precizat ca exista anumite probleme care trebuie rezolvate numai de un manager si face cu greu fata volumului de munca.

„Nu este manager la ora actuala in spital. Sunt destule probleme cu tenta economico-financiara, ca sa spun asa, pe care ar trebui sa le rezolve un manager. Incerc sa ma descurc, pentru ca nu am autoritate pentru aceasta munca. Directorul economic a preluat o parte din atributiile managerului. Astazi, la spital, au venit reprezentanti de la Consiliul Judetean si i-am rugat, din nou, sa numeasca un manager. Probabil exista o problema si inca nu se poate face o numire”, a declarat prof. dr. Florentin Dumitrache, director medical interimar la Maternitatea Elena Doamna din Iasi.

Acesta a declarat ca nu a fost numit in functie pe criterii politice si se gandeste daca va participa la concurs pentru ocuparea postului de director medical. „Nu fac parte din niciun partid politic. Am fost membru PCR pentru ca asa era inainte. Am acceptat aceasta functie la propunerea Consiliului Judetean, dar nu pe linie de partid. Ma gandesc daca particip la concurs. Sa vedem. Am intentii foarte bune in ceea ce priveste activitatea mea ca director medical in spital, dar sa dea Dumnezeu sa pot sa le pun in practica”, a spus prof. dr. Florentin Dumitrache. Conducerea Maternitatii Elena Doamna a fost demisa de membrii Consiliului de Administratie in data de 12 octombrie, dupa ce un bebelus mort a fost declarat viu si dupa un control efectuat de reprezentanti de la Ministerul Sanatatii au descoperit nereguli grave in unitatea medicala ieseana. Managerul, dr. Emil Anton, cat si directorul medical, conf. dr. Razvan Socolov, au fost eliberati din functie. Cinci medici care nu au monitorizat sarcina au fost sanctionati cu retinerea a 10 la suta din salariu pe o perioada de trei luni. Urmeaza sa se finalizeze ancheta de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi si cea de la Colegiul Medicilor din Iasi.
Comentarii
 • In patria lui Adormitei, ce sa ne mire ca a trecut o luna fara sa numeasca un manager? Sau inca nu s-a ridicat miza destul?

 • pentru functia de manager se lupta vreo 3 persoane. Cea mai vehementa este ******** de Dangeanu. Toata ziua trage sforile de peste tot poate poate o va numi Adomnitei manager. Ca director economic a rupt cu spaga la contracte dar ca manager ….. va fi jale. Deja se poarta prin unitate ca manager, pai daca ii vine decizie de manager fu.te tot, si la propriu si la figurat.
  Pana la ora actuala cel mai tare ,,tun” l-a dat cu firma Anderssen, firma pt care s-a luptat enorm pentru a inlatura concurenta.
  Din punct de vedere profesional e praf, o nulitate. Are noroc de Olarasu ca este AS si-i face toata treaba.
  Daca ajunge asta manager s-a dus dracu spitalul ala.

  • Dupa cate stii cred ca esti angajata acolo
   Am auzit si eu ceva de directoarea asta vis a vis de spagi la contracte dar tu prea le stii exact.
   Daca ai ceva documente trimite acolo unde trebuie, pe Roseti, si se rezolva imediat.

 • Comentati degeaba si atat la adresa cucoanei asteia.
  Are intrare si sustinere la actualul manager cat si de la unii colegi.
  Juristul vostru face loby pentru ea la CJ. A fost intrebat de Boss ce parere are de directoarea economica si a vorbit foarte OK de ea. Deci ….. sunteti putini cei care ii vreti capul. Mai cautati.

  • 1. Dupa adresa de IP esti de la registratura Consiliului Judetean Iasi, te rog abtine-te.
   2. Juristul ala nu a mentionat deloc de numirea Directoarei ec. ca manager ci doar a raspuns unei intrebari despre ea in termeni frumosi.
   Din pacate pentru tine SD CJ eram de fata asa ca, te rog din nou, abtine-te de la comentarii.

Adauga un comentariu