Eveniment-Social

Dinozaurul Anghel Stanciu vrea sa iasa la pensie dupa 80 de ani

Publicat: 17 iun. 2014
1

@ Incredibil, un parlamentar din Iasi cu multe mandate la activ refuza sa iasa la pensie, desi a atins varsta la care ar trebui sa se plimbe cu nepotii in parc @ Acesta a initiat un proiect legislativ prin care membrii Academiei Romane sau cei ai Academiei Oamenilor de Stiinta pot profesa mult timp dupa varsta limita de pensionare

Desi nu au fost in stare sa faca nimic pentru cei care i-au ales in Parlamentul Romaniei, demnitarii Iasului au grija sa-si suplimenteze sursele de venit. Asa a facut si unul din cei mai longevivi deputati din judetul Iasi, care a initiat o lege pentru a mai putea scoate niste bani de la stat, desi i-a venit vremea de pensionare. Este vorba de deputatul de Harlau, social-democratul Anghel Stanciu.

Acesta a implinit 65 de ani, varsta la care ar trebui sa iasa la pensie din structurile pe care le reprezinta. Stanciu este cadru didactic in cadrul Universitatii Tehnice „Gh. Asachi” din Iasi, la Facultatea de Constructii. Ca  profesor, Stanciu beneficiaza de o remuneratie consistenta. Totodata, deputatul iesean este si membru in Academia Oamenilor de Stiinta, iar in mod normal ar trebui sa iasa la pensie. Numai ca deputatul pesedist a vrut sa se acopere si sa scoata o lege pentru a mai putea beneficia de fonduri de la acest for superior. Nemultumit ca a atins varsta de pensionare si ca va trebui sa renunte la functia din academie, Anghel Stanciu a initiat o lege prin care a cerut o derogare a membrilor forului privind iesirea la pensie. Stanciu a propus initial un proiect privind completarea Legii 1/5.01.2011 privind educatia nationala.

„Personalul didactic si de cercetare se pensioneaza la implinirea varstei de 65 ani, cu exceptia membrilor Academiei Romane, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania si academiile de ramura, infiintate prin lege, care lucreaza in centre de excelenta, institute de cercetare, precum si in unitati de invatamant superior”, se arata in expunerea de motive a proiectului de lege. Aceasta lege a fost intr-un final adoptata de Camera Deputatilor si urmeaza a fi discutata in plenul Senatului Romaniei.

Citeste si: Deputatul Anghel Stanciu, trimis in judecata pentru conflict de interese – UPDATE
Comentarii
  • Golanul asta de Stanciu vrea sa fie parlamentar pe viata. A fost foarte multi ani parlamentar si nu a facut NIMIC pentru Iasi sau Romania. A stat si doar a luat saci de bani fara sa faca absolut nimic.
    Speram ca feciorasul sa nu mosteneasca aceleasi apucaturi golanesti.

  • Asa e – a ainitiat legea, dar nu a implinit 65 (abia in august face) iar reporterii BZI slab informati ca de obicei, nota 4 cu minus.

  • Da si care e problema ? Pai omul e prof. univ. , are o cariera de exceptie, e membru al Academiei, e presedinte de filiala academica , a fost decorat de nenumarate ori de Presedintele Romaniei , are nenumarate lucrari de referinta publicate in domeniul Geotehnicii , Tunelurilor si Fundatiilor. Da , un asemenea om trebuie sa ramana in mediul academic cat poate fizic. Aici e vorba de academicieni nu de vanzatori de ciunga.

Adauga un comentariu