Eveniment-Social

Din cele 20 de ambulante solicitate de la MS, Ambulanta Iasi a primit doar doua

Publicat: 10 nov. 2014
1

Ministerul Sanatatii (MS) a repartizat Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi doar doua ambulante noi, de tip B. Unitatea medicala ieseana are nevoie de 20 de ambulante pentru inlocuirea autosanitarelor aflate intr-un stadiu avansat de uzura si care necesita reparatii frecvente. Aceste ambulante au parcurs intre 400 de mii si 847 de mii de kilometri. Managerul SAJ a precizat ca se cheltuiesc sume mari din buget pentru reparatiile ambulantelor, deoarece 82,05 la suta din drumurile judetului Iasi sunt din piatra si pamant si masinile se uzeaza mai repede. Reprezentantii ministerului au mentionat ca ambulantele au fost repartizate in urma unei analize a situatiei parcului auto si a activitatii fiecarui serviciu de ambulanta de catre Comisia de Medicina de Urgente si Dezastre a Ministerului Sanatatii. In conditiile in care judetul Iasi este printre primele trei din tara ar fi trebuit sa primeasca un numar mai mare de ambulante noi pentru a putea raspunde prompt solicitarilor din partea populatiei.

„Am primit doua ambulante de tip B, de urgenta, care circula cu asistent medical si cu medic. Ar fi fost foarte bine sa fie cu tractiune integrala pentru ca la iarna avem nevoie sa putem ajunge la majoritatea solicitarilor din judet. Noi am solicitat 20 de ambulante noi. In prezent, la SAJ sunt 63 de autosanitare pe care le folosim zilnic”, a declarat dr. Florin Agapi, manager al Serviciului de Ambulanta Iasi. Unitatea medicala mai are nevoie si de 15 asistenti medicali si inca 15 medici. „La capitolul personal nu putem spune ca stam bine. La un moment dat, ministerul ne-a taiat posturile si acum avem un deficit de 30 de angajati, dintre care 15 medici si 15 asistenti medicali. Sa speram ca vom obtine aprobare pentru scoaterea la concurs a posturilor”, a spus dr. Florin Agapi.
Comentarii
  • sigur acest articol contrazice titlul mare, scris cu rosu in BZI : ” de ce are nevoie Iasul de Victor Ponta, Presedinte ?” . Chiar, de ce ?

Adauga un comentariu