National

DIICOT il contrazice pe Sebastian Ghita: Nu a fost audiat si nici n-a fost intrebat de cucuveaua mov

Publicat: 10 oct. 2016
1

DIICOT neaga faptul ca l-a audiat luni pe deputatul Sebastian Ghita in dosarul Black Cube, in legatura cu presupusa adresa de email pe care ar fi folosit-o procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Domnul Ghita nu a dat astazi declaratii, iar adresa de email pe care o invoca, pana la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru”, se arata intr-un raspuns oficial al DIICOT.

Sebastian Ghita s-a prezentat luni la DIICOT, insa procurorii spun ca au reprogramat audierea lui.

Precizarea DIICOT vine dupa ce Ghita a venit luni la sediul Directiei si a sustinut ca a dat declaratii in dosarul Black Cube, in care a facut referire si la „adresa secreta” care, potrivit acestuia, ar fi fost folosita de sefa DNA [email protected].

„Am calitatea de martor, nu pot sa va dau alte date si informatii din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au intrebat (n.r. despre adresa de email [email protected]) s-ar putea sa incerce sa afle informatii. (…) Stiam ca aceasta adresa de email este folosita de doamna Kovesi. (…) Orice lucru mi s-a parut important despre acest caz, l-am spus procurorilor. Nu mi se pare ca atacarea unor institutii ale statului roman, DNA , SRI, DIICOT este o chestiune permisa si cred ca procurorii DIICOT trebuie sa investigheze daca acest lucru se intampla”, a declarat Sebastian Ghita, la iesirea din sediul DIICOT.

De altfel, si la intrarea in sediul DIICOT, Sebastian Ghita a afirmat ca stia faptul ca sefa DNA folosea email-ul respectiv.

„Sunt convins ca acea operatiune a unor agentii de spionaj straine – Black Cube, agentia care a fost legata de fostul sef al spionajului israelian – este in atentia procurorilor DIICOT si, pentru ca principala tinta in statul roman a fost doamna Codruta Kovesi, probabil DIICOT verifica daca acea adresa speciala, secreta, acea adresa ascunsa – [email protected], adresa doamnei Kovesi, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart si din care au putut afla informatii secrete ale statului roman, ale DNA si ale doamnei Kovesi”, a spus Ghita, la intrarea in sediul DIICOT.

Pana in prezent, trei israelieni au fost pusi sub acuzare in acest dosar – Ron Weiner, David Geclowicz si Yossi Barkshtein. Ultimul a reusit sa fuga din Romania, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare in lipsa.

De asemenea, procurorii l-au pus sub urmarire penala pe fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir, aflat in prezent in arest preventiv.
Adauga un comentariu