National

Diaconescu: PP-DD vrea vot obligatoriu, de la 16 ani si 300 de parlamentari, fara imunitate si salariu

Publicat: 28 ian. 2015
1

Presedintele fondator la PP-DD, Dan Diaconescu a declarat, miercuri, dupa consultarile cu seful statului, la Palatul Cotroceni, ca Partidul Poporului a propus ca votul sa fie universal, si sa fie valabil de la 16 ani, dar si un Parlament cu 300 de alesi care sa nu mai aiba imunitate si nici salariu.

Dan Diaconescu a declarat ca PPDD propune ca votul sa fie obligatoriu universal. El a explicat ca doreste sa existe o casuta alba pe buletinul de vot, astfel incat cel care se prezinta la vot sa aiba optiunea de a da un vot impotriva tuturor candidatilor.

Citeste si PP-DD vrea modificarea legii electorale si revenirea la votul pe liste

”Trebuie ca acest vot obligatoriu sa fie insotit nu de amenda, pentru cei care nu se prezinta la vot, ci sa fie insotit de o rasplata pentru cei care voteaza, o scutire a impozitelor, mai mare decat cea din prezent, cand se platesc impozitele anticipat”, a adaugat Dan Diaconescu.

El a mai spus ca votul ar trebui sa se adreseze si tinerilor de 16 ani, tinand cont de gradul de maturitate al adolescentilor romani.

In privinta votului din diaspora, presedintele fondator al PP-DD a precizat ca ar trebui sa fie rezolvat simplu, printr-un vot prin corespondenta: ”Adica cei 8 milioane de romani care sunt stabiliti in strainatate sa primeasca un plic, iar in interior acelui plic sa fie un alt plic, pentru a nu exista niciun cost suplimentar si pe care sa il trimita la Autoritatea Electorala Permanenta”, a explicat el.

Citeste si INCREDIBIL! Ce functioneaza acum in garsoniera OTV unde Dan Diaconescu o cauta

Dan Diaconescu a vorbit si despre ”disparitia cadrului electoral actual”, astfel incat ”orice partid care inregistreaza un numar suficient de voturi pentru a introduce un om in Parlament, sa il poata introduce in forul legislativ, pentru ca toti romanii sa fie reprezentati de clasa politica”.

Potrivit lui Diaconescu, PP-DD doreste alegeri in doua tururi pentru primari si consilieri locali si judeteni, dar si limitarea la doar doua mandate consecutive pentru aceste functii alese, inclus cea de parlamentar.

”Am propus sa avem maxim 300 de parlamentari”, a mai spus Dan Diaconescu, care a precizat ca formatiunea pe care o reprezinta doreste eliminarea imunitatii parlamentare in totalitate.

El a mai afirmat ca a propus ca viitorii parlamentari sa nu mai primeasca salarii, ci sa beneficieze ”doar de benzina, masini, secretare si telefoane”.

Citeste si PP-DD sustine in continuare proiectele promise iesenilor

Dan Diaconescu a mai spus ca propune ca partidele politice sa nu mai fie subventionate de statul roman si sa fie finantate transparent, de cei care doresc, ”fara limita de sume” si sa existe, deasemenea, un control al alegerilor, in asa fel incat sa fie numarate afisele, pixurile si bannere-le pe care le folosesc.

De asemenea, potrivit lui Dan Diaconescu, consultarea presedintelui cu partidele parlamentare ar trebui sa aiba loc in fiecare luna, pe diferite teme.

Discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu reprezentantii Partidului Poporului- Dan Diaconescu au incheiat seria consultarilor de miercuri, pe tema reformei electorale si a prioritatilor legislative ale Parlamentului.

La ora 19.00, seful statului urmeaza sa sustina o declaratie de presa, in care va prezenta concluziile discutiilor cu partidele parlamentare.
Adauga un comentariu