International

Dezvaluiri incredibile facute de un jurnalist infiltrat in randul Statului Islamic. Ce ii cereau jihadistii sa faca

Publicat: 21 iul. 2016
1

Un jurnalist s-a infiltrat intr-o celula a Statului Islamic care pregatea un atentat terorist intr-un atentat terorist intr-un club de noapte din Franta si a facut mai multe dezvaluiri despre jihadisti si planurile lor.

Barbatul care foloseste pseudonimul Said Ramzi pentru a-si proteja identitatea, a contactat grupul „Soldatii lui Allah„, pe o retea sociala. Intre vara lui 2015 si luna ianuarie a acestui an, barbatul le-a castigat increderea jihadistilor si a ajuns sa fie invitat la intalnirea la care acestia puneau la cale un atac terorist intr-un club de noapte din Franta, relateaza The Independent. Reteaua era formata din 10 barbati condusi de catre un tanar in varsta de doar 20 de ani, pe nume Ossama, care fusese refuzat de armata franceza, devenise satanist si alcoolic inainte sa descopere islamul radical, pe internet.

O filmare facuta cu camera ascunsa la una dintre intalnirile extremistilor il arata pe tanar explicandu-le celorlalti ce s-ar intampla daca ar fi impuscati de politie: „Un martir nu simte durere. Ar trebui sa lovim o baza militara. Cand mananca sau cand sunt aliniati cu totii sau jurnalistii, asa cum au facut la Charlie (Hebdo). BFM, iTele (doua televiziuni franceze) sunt in razboi cu islamul. Trebuie sa-i lovim in inima, sa-i luam prin surprindere. Nu sunt bine protejati. Francezii trebuie sa moara cu miile”.

El ii cere jurnalistului sub acoperire sa adere la „drumul spre paradis” intr-un atac sinucigas: „Femeile ne asteapta acolo sus, cu ingeri drept servitori. O sa ai un palat, un cal cu aripi, aur si rubine”. La o alta intalnire, in Stains, o suburbie din nordul Parisului, un membru al grupului propune un atentat pe aeroportul Paris-Le-Bourget, unde le propune sa „traumatizeze Franta pentru un secol” prin doborarea unui avion cu un lansator de rachete. Ordinele directe veneau insa de la Abu Suleiman, un extremist antrenat de Statul Islamic in provincia siriana Raqqa. Jurnalistul a primit ordin sa puna in scena un atac in clubul de noapte, unde sa impuste cat de multi oameni poate, apoi sa-si detoneze o centura cu explozibil la sosirea fortelor de ordine.

Ossama si celula sa se aflau sub supravegherea politiei franceze si au fost arestati in ianuarie 2016. Jurnalistul a primit un SMS in care i se spunea ca „este terminat”, dupa ce teroristii si-au dat seama ca el s-a aflat in spatele demascarii lor. „Am vrut sa aflu ce se intampla in mintea lor. Una dintre lectiile pe care le-am invatat este ca nu tine de Islam, nu am vazut invocarea islamismului in discursul lor. Doar tineri frustrati, pierduti, deprimati, cu tendinte sinucigase, care sunt usor de manipulat. Ei au avut ghinionul de a se naste in era in care exista Statul Islamic. Este foarte trist, pentru ca sunt niste tineri care cauta ceva ce nici ei nu stiu si cred ca au gasit in terorism”, a declarat jurnalistul in reportajul difuzat de Canal +.
Adauga un comentariu