Actualitate

DEZVALUIRI INCENDIARE! Unii magistrati ieseni i-au oferit imunitate lui Relu Fenechiu

Publicat: 27 dec. 2013
1

@ Inca un dosar penal in care este implicat numele lui Relu Fenechiu a fost finalizat la Iasi fara identificarea unor vinovati @ Este vorba de proiectul european prin care firma Alinei Haila ridica, din fonduri europene de circa 10 milioane euro, o cladire de afaceri pe soseaua Nationala nr. 37 @ O persoana a sesizat procurorii ca in cadrul acestui proiect s-au facut falsuri @ Inainte de a-i da o solutie favorabila lui Fenechiu, procurorii ieseni au demarat cea mai scurta ancheta din istoria procuraturii iesene

Unii spun ca daca si-ar fi dat demisia inainte de inceperea procesului si nu ar mai fi fost judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Relu Fenechiu nu ar mai fost condamnat la 5 ani de puscarie. Asta deoarece se discuta ca la instantele inferioare nu au curaj sa se atinga de Relu Fenechiu. O ultima decizie luata recent de unii magistrati din Iasi ne face sa credem ca tot ce s-a afirmat mai sus este adevarat. Si aceasta credinta este intarita si de deciziile anterioare luate de procurorii din Iasi in cazul dosarelor penale in care era implicat Fenechiu: in toate s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Concluzia? Numai procurorii bucuresteni au curaj sa aplice cu adevarat Legea in cazul lui Relu Fenechiu. Intre timp, inca un dosar penal in care este implicat numele lui Relu Fenechiu a fost finalizat la Iasi fara identificarea unor vinovati. Este vorba de proiectul european prin care firma Alinei Haila ridica, din fonduri europene de circa 10 milioane euro, o cladire de afaceri pe soseaua Nationala nr. 37. In acte, firma este pe numele Alinei Haila, secretara lui Fenechiu. Este evident ca in spatele firmei se afla Fenechiu iar aceasta Alina Haila a fost doar bagata in fata de baron in incercarea de a se proteja. De unde sa aiba Alina Haila fonduri de cateva milioane euro cat reprezinta cofinantarea pentru acest proiect european? In fine, in luna septembrie anul acesta a fost depusa o plangere penala in care se arata ca firma Profile Busines Consulting a obtinut finantarea europeana respectiva de la Agentia de Dezvoltare Nord-Est cu documente false. Este vorba despre documentatia de urbanism aferenta acestui proiect.

Neregulile din aceasta documentatie de urbanism au fost semnalate si de cotidianul BUNA ZIUA IASI in mai multe articole publicate in ultimele luni. Astfel, in documentatia de urbanism depusa in vederea aprobarii proiectului scrie ca aceasta cladire de birouri unde se dezvolta asa-zisul incubator de afaceri este construita la adresa soseaua Nationala numarul 37 unde a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal prin Hotararea Consiliului Local numarul 169 din 5.06.2006. Oricine poate consulta insa pe site-ul Primariei Iasi hotararea Consiliului Local si poate constata cu aceasta ocazie ca aceasta se refera la aprobarea Planului Urbanistic Zonal de la adresa soseaua Nationala numarul 178-180. La aceasta adresa se afla cladirea rosie din intersectia de la Podu de Piatra unde sunt acum o parte din birourile firmei lui Fenechiu, SC Fene Grup SA. Mai mult, primaria a eliberat pentru acest obiectiv autorizatia de constructie numarul 654 din 13.07.2011 tot in baza PUZ realizat pentru terenul de pe soseaua Nationala nr.178-180. Ghidul Solicitantului, in baza caruia a fost aprobat acest proiect, precizeaza clar ca certificatul de urbanism trebuia sa fie valabil conform normelor in vigoare in momentul depunerii dosarului. „Certificatul de Urbanism trebuie sa fie valabil la data depunerii cererii de finantare, în caz contrar cererea de finantare fiind respinsa ca neconforma administrativ”, se arata in Ghidul Solicitantului la punctul 14.

Cea mai rapida ancheta

Cu toate acestea, procurorul iesean care a instrumentat cazul a intocmit o rezolutie in care a clasat aceasta plangere deoarece „aspectele sesizate nu se confirma”. Ciudat este ca procurorul respectiv a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a realizat poate cea mai scurta ancheta de coruptie din istoria procuraturii iesene. Astfel, cercetarile au demarat la 30 septembrie a.c si au fost finalizate pe 12 noiembrie a.c. Asta in conditiile in care sunt in continuare in cercetare dosare de acest tip demarate in urma cu 2 sau 3 ani care nu au fost inca finalizate. Probabil ca singurele verificari se refera la identificarea autorului sesizarii care nu a putut fi gasit pentru a fi audiat. Sesizarea a fost facuta de un anonim si este de inteles dorinta persoanei respective de a se proteja avand in vedere influenta lui Fenechiu in judetul Iasi. Apoi cand vezi ca la Iasi gasesti numai procurori care i-au dat numai solutii de incetare a urmaririi penale nu este normal sa te protejezi? „Spalat” de magistrati, Fenechiu se poate indrepta impotriva autorului sesizarii si sa depuna plangere pentru denunt calomnios. „Din verificarile facute in vederea audierii autorului sesizarii a reiesit ca nu exista nicio persoana cu aceste date si ca, la adresa mentionata functioneaza un oficiu postal”, se arata intr-un raspuns transmis de Ministerul Public cotidianuului BUNA ZIUA IASI.

Nu se spune in acest raspuns daca a fost verificata documentatia depusa pentru acest proiect la Agentia de Dezvoltare Nord Est daca s-au facut verificarile necesare la Directia de Urbanism pentru a verifica cum trebuie cele sesizate.

Totul pentru a-l ajuta pe Fenechiu

Dar stiti de ce cercetarile au durat atat de putin? Pentru ca Fenechiu avea nevoie de o solutie favorabila cat mai rapid iar cei care au facut ancheta s-au conformat. Astfel, intr-o adresa trimisa cotidianului BUNA ZIUA IASI la data de 23 octombrie anul acesta Agentia de Dezvoltare Nord Est a transmis ca in proiectul respectiv platile au fost sistate pana la finalizarea anchetei procurorilor. Pana cand procurorii nu dadeau o solutie de scoatere sau neincepere a urmaririi penale sau de clasare a dosarului Agentia de Dezvoltare Nord Est nu putea debloca decontarea fondurilor europene catre firma Profile Busines Consulting. Imediat dupa ce procurorul a finalizat „cercetarile” au si fost reluate platile catre Profile Busines Consulting dupa cum ne-a informat Agentia de Dezvoltare Nord Est intr-o alta adresa trimisa cotidianului BUNA ZIUA IASI pe data de 20 noiembrie, adica la o saptamana dupa ce magistratul respectiv a incheiat dosarul. Prin urmare, firma a si fost anuntata intr-un timp optim ca cercetarile au fost finalizate si poate sa-si incasese mai departe banii europeni.

Lista dosarelor NUP pentru Relu

Se poate spune ca a devenit o traditie la Iasi ca in dosarele in care sunt implicate firmele lui Fenechiu sa se dea solutii de neincepere a urmaririi penale de scoatere de sub urmarire penala sau de casare. Si dosarul „Transformatorul” in care Fenechiu a primit 5 ani de puscarie a zacut la Iasi aproximativ 5 ani pana cand a fost preluat de DNA Bucuresti si apoi finalizat. Reluam lista dosarelor penale instrumentate la Iasi in care Fenechiu a fost scos basma curata.

Primul se refera la modul in care Fene Grup SA a obtinut un contract in valoare de circa 4 miliarde lei vechi pentru realizarea unor lucrari de imbunatatiri funciare in comuna Dolhesti. Afacerea se refera la faptul ca in anul 2005, Directia Agricola Iasi a organizat o licitatie in vederea selectarii unei firme care trebuia sa efectueze lucrari de imbunatatiri funciare in comuna Dolhesti, la limita de sud a judetului Iasi. SC Fene Grup SA a castigat licitatia organizata de DADR fara sa detina un atestat emis de Ministerul Agriculturii pentru executarea lucrarilor de imbunatatiri funciare, dupa cum prevede Legea nr. 138/2004 la articolul 73, litera D. De precizat ca ceilalti contracandidati ai Fene Grup SA, respectiv Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare si SC Hidromec SRL, au prezentat la aceasta licitatie copie dupa atestat. In loc sa prezinte un atestat, firma SC Fene Grup SA a depus o serie de adrese in care se arata doar ca aceasta societate comerciala este in curs de atestare, dar nu a trecut toate examenele in acest sens. Prin urmare, potrivit Legii nr. 138/2004 a imbunatatirilor funciare, firma SC Fene Grup SA nu avea dreptul sa execute lucrarile scoase la licitatie. In acest dosar solutia data de procurorii din Iasi este de rasul curcilor.  Astfel, desi procurorii au constatat ca s-a incalcat Legea, cei vinovati s-au ales doar cu o amenda. Este vorba despre administratorii SC Fene Grup SA, Lucian Fenechiu si Orest Nagy Szekely care au primit cate o amenda de 5.000 lei pe care, culmea, au contestat-o in instanta fiind redusa pana la 1.000 lei. Adica, procurorii au gasit ceva ilegalitati in aceasta afacere dar au considerat ca ar trebui sa fie blanzi si le-au dat doar o amenda. Si judecatorii s-au gandit sa fie si mai blanzi si au redus amenda de la 5.000 lei de fiecare, la 1.000 lei de fiecare, desi suma de 4 miliarde lei vechi (400.000 lei) incasata de Fenechiu, provenea de la bugetul de stat de unde se platesc si salariile magistratilor.

Un alt dosar se refera la lucrarile de modernizare si reparatii la sediile Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca dar si la trezoreriile din Targu Frumos, Pascani si Raducaneni. La acea vreme, cele doua institutii care au organizat licitatiile Directia Generala a Finantelor Publice Judetene si AJOFM erau conduse de doi liberali numiti pe functii de Fenechiu iar unul dintre ei, Anton Dobos, contractase o vila in cartierul baronului. In rezolutia pe care au dat-o in acest dosar pe data de 24 ianuarie 2011, procurorii au ajuns la concluzia ca nu este vorba de spaga dupa ce i-au intrebat pe Dobos si pe Fenechiu daca este vorba de mita. Dobos a spus ca nu a luat spaga de Fenechiu iar la randul sau Fenechiu a spus ca nu i-a dat spaga lui Dobos si gata procurorii i-au crezut.
Un alt dosar in care a fost implicat se refera la evaziune fiscala realizata in urma unor afaceri cu carburanti. Doi patroni ieseni au fost arestati: Catalin Balcan, patronul firmei Maitrei Grup SRL, si Catalin Onofrei, patronul SC Dutraio Serv SRL. Fenechiu a fost scos din ancheta. Prejudiciul estimat era de cel putin 10 miliarde lei vechi.
Comentarii
 • nimic nu ne mai mira in aceasta tara, multi procurori , judecatori zac in puscarii pe buna dreptate. ROMANIA TARA HOTILOR FARA PEDEAPSA. ne indeamna si pe noi la furat

  • „LOCOTENENTII” LUI FENECHIU ISI FAC TREABA , INCET SI SIGUR ?
   LA CFR CALATORI TOTUL ESTE IN ORDINE SI LEGAL :
   CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU = ZERO
   CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR=ZERO
   CURTEA DE CONTURI=ZERO
   ANRMAP=ACOPERA ACHIZITIILE FARA LICITATII PUBLICE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO, TOT ZERO.
   CONCLUZIA = LIBER LA FURAT ?
   DOROBANTU VALENTIN = MANAGERUL”SMART” DE LA CFR CALATORI, NUMIT DE FENECHIU, SALARIU LUNAR PESTE 9000 DE EURO PLUS BONUSURI DE UNDE SE POATE.
   SA TOT TRAIESTI …
   LA MULTI ANI STIMATI ANGAJATI AI ACESTEI SOCIETATI , DORMITI LINISTITI , DOROBANTU „LUCREAZA” PENTRU VOI !

   • VA MAI AMINTITI ?
    Corpul de Control al primului ministru şi Ministerul Transporturilor vor verifica toate contractele încheiate în ultima perioadă de companiile din calea ferată, a anunţat , premierul Victor Ponta… “Cu doamna ministru împreună verificăm tot ce s-a făcut la toate structurile de căi ferate, că e vorba de infrastructură, călători, marfă. În măsura în care există nereguli, fiţi siguri că doamna ministru, cu sprijinul corpului meu de control, vom lua toate măsurile necesare.
    Dar nu are rost să vorbim în teorie, vorbim cu probe”, a declarat premierul Victor Ponta, răspunzând la întrebarea … dacă ia în calcul trimiterea Corpului de Control să verifice contractele CFR Călători din ultima perioadă.
    Ultima perioada , considerand a fi ianuarie -noiembrie 2013 .
    ATI MAI AUZIT CEVA ? NOI , NU .

  • „Cum a sifonat directorul CFR Calatori subventiile de la stat

   De cum protectorul sau Relu Fenechiu l-a instalat ditamai jupanul la CFR
   Calatori, Valentin Dorobantu s-a si apucat de treaba. Dar nu cea pentru
   care este platit din bani publici, bineinteles.
   Dorobantu a trecut imediat la aplicarea unui plan
   minutios de falimentare fortata a companiei de stat aflata in subordine,
   a carei activitate a fost pur si simplu sabotata sistematic, dupa cum
   s-au plans in mod repetat chiar angajatii de la CFR Calatori, totul in
   beneficiul concurentilor din domeniul privat.

 • paradoxal … frica de fenechiu? himmmmm!!! nu. iasul sta foarte prost la capitolul justitie dar este nr. 1 la capitolul de coruptie,hotarari judecatoresti politice si alte mizerii de rade toata tara de noi

 • Furt – 10 – 15 ani
  Crima 20 -25 ani
  Violenta 3 – 5 ani
  Port ilegal de arma 5 10 ani
  Dare , luare de mita 10 ani
  Si sa vezi ce rapid ne redresam
  Dar cine sa le faca , vitele astea care fura de 20 de ani ?
  Vita asta incaltata de fenechiu care era un surubar si are zeci de milioane peste noapte ? Sper sa l futa dracu in cur pe lumea ailalta pt fiecare banut in parte .
  Mori !

 • Controlul l-a chemat chiar don’ Relu fiind inteles cu procuratura sa-i spele speta. De fapt aia n-au verificat buba cu finantarea cu bani negri a contributiei Alinei, care n-are nimic ea, fiind una din papusile lui, si nici aranjamentele de la ARD Piatra Neamt unde sunt tot oameni datori lui Fenechiu si care i-au facut decontarile urgent ca sa aiba cum invarti bobul cu banii respectivi. El e si constructorul cladirii, Vega din Galati fiind mana moarta pentru a-i rasplati generozitatea pentru lucrarile acordate in zona Iasi.

 • sa se intoarca PDL la guvernare…de cand cu Ponta=PSD si prietenii lui, e jale…frati romani,desteptarea.
  si ei au bube, dar:
  -nu aveam cinci sute si…cheltuieli pe spinarea noastra
  -nu schimbam legile peste noapte…si altele

 • Se stie de mult, ca mama coruptiei are domiciliul in Iasi. Constat ca sunteti foarte inversunati, impotriva lui Fenechiu, dar nu inteleg de ce pastrati anonimatul, in ceea ce priveste numele procurorului…Probabil, mult mai relevant ar fi sa ii acuzati public, pe cei ce incaseaza un salar destul de frumos, pentru a starpi coruptia, cred eu. In ceea ce il priveste, pe semnatarul plangerii, va asigur ca nu se teme de vreo acuzatie de „denunt calomnios”, caci are antet…, dar si stampila. Iar adevaratul motiv pentru care s-a „lucrat”, asa de repede, este si faptul ca acest dosar, detinea la capitolul complici, nume grele…din PSD.

 • Managerii CFR SA(MICU) şi CFR Călători(DOROBANTU), pe făraş !
  “Managerii privați din CFR SA (Infrastructură) și CFR Călători, au zilele numerate la conducerea celor două companii. Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, care și-a exprimat public în repetate rânduri nemulțumirea față de modul în care managerii înțeleg să conducă cele două societăți feroviare, a trimis o sesizare Ministerului Finanţelor Publice (MFP) cu privire la o serie de nereguli constatate în urma unei analize efectuate asupra respectării prevederilor legale cu privire la guvernanţa corporatistă”
  Pe faras , pe faras dar trebuie sa treaca si pe la DNA , obligatoriu…

 • BLESTEMAT FII FENECHIULE
  DE BANII SALARIULUI MEU SA-TI CUMPERI LUMANARI PE PIEPT TIE SI LA FAMILIA TA. MI-AI FURAT MANCAREA DIN GURA COPIILOR TU CU HOTII TAI PNL-ISTI . DE BANII MEI SA VA LUATI LUMANARI TOTI SI SA MANCATI PE MASA TOTDEAUNA LACRIMILE FAMILIEI NOASTRE TU SI ADOPTIVIII TAI BODEA SI ADOMNITEI. DA-MI SALARIILE FURATE INAPOI, DA-MI MANCAREA FURATA INAPOI HOTILOR. DA-MI SALARIILE FURATEE!!!!! HOTILOR! HOTILOR

 • Când o să avem justiție în ţara asta, o să trăim cât de cât decent, ca în alte state civilizate. Însă, atât timp cât clanurile mafiote, hoţii, traficanții de droguri sunt pe străzi, iar instituția aplicării legii nu este decât o fabrică de făcut bani pt avocați, o să o ducem din ce în ce mai rău şi mai prost!!!

 • toti mafiotii lui FENECHIU sI el inca se mai plimba in liniste pe strazi printre noi. CRIMINALIII ROMANILOR INCA SINT IN LIBERTATE!!! CE NERAMANE DE FACUT??? DECAYT SA MURIM NOI Cu ZILE MAI BINE SARIM PE EI! HAI NEBUNILOR PE EI! ASTA-I LEGEA, INVATATURA DE MINTE, unul doar mutilat si mai facem si alte legi. moarteeeeeeeeeeeeee hotilor si criminalilorrrrrr nostri asta-i legea,

 • io ma ft/ in usl in pnl sa va ft in gura. ma/nmmi voastre pe toti ra/ha/tii. am surubelnita in buzunar mereu dau-ar dracu sa va desfac macar un surub la vreunu sa ma apuce criza instant ca va desfac surubele la toti, meeee la usl, pu/la , pazea ieri mi-a picat ultima doaga de la reteaua de alimentare supercerebrala

 • A smenuit mersul trenurilor!

  Valentin Dorobantu s-a dovedit si mai diabolic in „pasarea” catre firmele de casa ale lui Fenechiu a rutelor de transport. Practic el a smenuit mersul trenurilor, pentru a putea astfel declara nerentabile anumite curse si a le transfera operatorilor privati, care acum scot bani frumosi de pe urma lor. Trebuie stiut ca, in domeniul feroviar, valoarea rutelor se masoara pe intervalul orar. Asa ca daca o cursa Bucuresti – Brasov este programata, sa spunem, la prima ora a diminetii, valoarea sa de piata este incalculabil mai mare decat aceeasi cursa, dar care pleaca la o ora neatractiva din cursul zilei. Asta ca sa nu mai vorbim de cursele de navetisti catre marile orase, unde orarul este decisiv pentru profitabilitatea lor. Numai ca, dupa cum se sustine in mai multe denunturi, Valentin Dorobantiu ar fi bagat cele mai bune curse la cele mai nepotrivite ore.”

 • BLESTEMAT FII FENECHIULE
  DE BANII SALARIULUI MEU SA-TI CUMPERI LUMANARI PE PIEPT TIE SI LA FAMILIA TA. MI-AI FURAT MANCAREA DIN GURA COPIILOR TU CU HOTII TAI PNL-ISTI . DE BANII MEI SA VA LUATI LUMANARI TOTI SI SA MANCATI PE MASA TOTDEAUNA LACRIMILE FAMILIEI NOASTRE TU SI ADOPTIVIII TAI BODEA SI ADOMNITEI. DA-MI SALARIILE FURATE INAPOI, DA-MI MANCAREA FURATA INAPOI HOTILOR. DA-MI SALARIILE FURATEE!!!!! HOTILOR! HOTILOR

  • Arta de a aburi, sau minciuna, spusa la comanda? Acum vreo cateva luni in urma, un ziar din Iasi, publica cu litere mari, cum ca in urma dezvaluirilor efectuate de ei, in exclusivitate, DNA Iasi a descins la birourile Alinei Haila. Dupa ce s-a dat solutia, ca la Ploiesti, apare „rectificarea”. „O persoana a sesizat procurorii”…Chestiunea interesanta ar alta, cine din cadrul DNA Iasi a dat detalii celor de la respectivul ziar, si de ce totul s-a intors la una suta grade? Din cite cunosc, dosarul detine cu subiect si predicat tot cei trebuie pentru trimiteri in judecata, dar…cu fumeia lu` Adam, orice, e posibil.

 • vorbim mult si nu facem nimic. usl/pnl trebuie dat jos, jos guvernul actual care a dat prea mare avant hotilor lor. ce a fost pana acum a mai fost dar acu ne-a ajuns cutitul la os.CAT MAI REZISTATI? E DIN CE IN CE MAI RAU SI FOARTE RAU PENTRU ROMANII DE RAND. VRETI SFARSITUL MANDATULUI? PANA ATUNCI E SFARSITUL NOSTRU. de ce nu sintem uniti ca popoarele din alte tari?

 • Chiar nimeni nu vrea sa spuna numele procurorului care a facut un control doar ca sa-l scoata albit pe don’ Relu din ecscrocheria cu cladirea de birouri facuta cu un deviz cu valoarea umflata de doua ori pe numele fostei amante ca sa-i iasa gratis cladirea el primind si 5milioane euro fonduri europene?
  Control facut la „cererea” lui Relu ca sa preintampine un control pentru furt de bani europeni?

Adauga un comentariu