Local

Dezvaluiri incendiare despre mafia pietelor: Coruptie la nivel inalt in firma Primariei Iasi

Publicat: 16 nov. 2015
1

@ Angajati ai institutiilor publice si chiar personaje din conducerea acestora au pus la punct o adevarata retea mafiota care aduce bani cu sacul pentru cei care o controleaza @ Comerciantii acuza faptul ca sunt obligati de acestia sa plateasca spagi, iar daca nu accepta sunt amendati @ Organele de ancheta au inceput verificari la sange in randul comerciantilor care vand sub forma de producatori agricoli, acestia fiind in realitate intermediari 

Mafia care controleaza pietele agroalimentare din Iasi primeste o lovitura dura in urma anchetelor facute in randul comerciantilor, a angajatilor Ecopiata si ai Politiei Locale Iasi. Astfel, in urma controalelor facute, mai multi politisti locali responsabili pe domeniul comercial au fost schimbati din functii din cauza neregulilor. Mai mult, autoritatile locale au inceput sa verifice si pietarii care vand produse ca fiind producatori agricoli, insa in realitate sunt intermediari.

Citeste si: Dezvaluiri INCENDIARE despre reteaua mafiota pusa la punct de Gheorghe Nichita si Cristinel Starica la Ecopiata – FOTO, VIDEO

„Dupa controalele facute, angajatii care au fost gasiti cu nereguli au fost schimbati. Am inceput sa verificam situatia si pe teren, in sensul ca, verificam daca comerciantii cu certificate de producator au intr-adevar terenuri agricole si produc ceea ce este notat in documente. Am facut verificari in piata Alexandru cel Bun, iar acum am inceput si in piata Nicolina. In colaborare cu cei de la Ecopiata, vom aduna datele din teren si vom vedea care este situatia reala, dupa care vom impune si masurile legale. Controale vor fi facute in toate pietele agroalimentare din municipiul Iasi”, a declarat Georgel Grumeza, seful Politiei Locale Iasi. Echipe ale Ministerului Agriculturii au venit chiar de la Bucuresti pentru a face controale in randul comerciantilor.

„Vinzi ce vrei si cat vrei daca scoti banul”

Conform surselor, mafia pietelor din Iasi a fost inchegata in vremea in care la conducerea celor doua institutii, Ecopiata si Politia Locala Iasi, au fost numiti doi dintre cei mai fideli acoliti ai lui Gheorghe Nichita. Acestia sunt Alexandru Hordila, fostul sef al Politiei Locale, care a fost numit comisar sef la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi, si Cristinel Starica, acolitul lui Gheroghe Nichita. Ultimul ocupa 5 functii de conducere, cu 5 salarii diferite, cea mai importanta dintre acestea fiind cea de director la Ecopiata, firma Primariei Iasi, care se ocupa de administrarea pietelor si a bazarului.

Citeste si: Dezvaluiri despre reteaua mafiota care controleaza pietele din Iasi. Comerciantii rup tacerea

„Noi din asta traim, aici ne castigam existenta si nu suntem producatori agricoli, aproape toti din piete cumpara marfa de la CUG si o vinde mai departe. Atestatul de producator e obligatoriu, dar in realitate nu prea mai sunt producatori reali. Toata lumea stie asta, dar cei de la Ecopiata vor sa se intample asa, pentru ca le ies spagile. In mod normal, intri cu o cantitate anume de produse si doar ce ai trecut pe certificat. In realitate, intri cu camionul in piata CUG, nimeni nu te controleaza cat ai si ce ai daca scotii banii si ii dai la administratora. Nu primesti bon fiscal sau chitanta, sunt bani negri. Apoi, cel care cumpara en-gros si duce la celelalte piete marfa isi rezolva treaba cu cei care sunt la piata respectiva. Nu conteaza ce vinzi si ce cantitate, daca platesti vinzi ce vrei, dar daca nu, esti amendat la foc automat”, explica un comerciant din CUG.

Ancheta pentru abuz in serviciu la Ecopiata

In paralel, se face o ancheta si din partea IPJ Iasi, pentru infractiunea de abuz in serviciu, dupa ce mai multi angajati ai Ecopiata ofereau bonuri de o valoare mai mica fata de suma incasata pe ele. Practic, acestia dadeau bonuri de 5 lei si incasau 20 lei din partea pietarilor. Mai multi comercianti din piata ACB au recunoscut asta in fata politistilor de la Sectia I Politie Iasi. „In urma sesizarilor depuse, a fost intocmit un dosar penal si continuam cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a împrejurarilor comiterii faptelor si luarea masurilor legale ce se impun in acest caz”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
Comentarii
  • Nu se face nimic,aceeiasi intermediari in fiecare zi, inseamna ca se ia spaga in continuare. De unde au comerciantii de cartofi marfa? Cati dintre ei au societati? Dar cu furatul la cantar?

  • NU MAI CUMPARATI DE LA TAGANI SPECULANTI DIN PIETE PT CA ORICUM NU AU ACTE DE CALITATE ,DE PROVIENENTA A MARFII ,ETC SI ORICUM VA FURA LA CANTAR , AU MARFA DE PROASTA CALITATE ,MILITIA DIN PIETE SUNT MANA IN MANA CU TAGANII DIN PIETE ,CUMPARATI NUMAI DE LA TARANII AUTOHTONI CARE MUNCESC PAMANTUL,NU MAI CUMPARATI DE LA TRANTORII SI PUTORILE DE TAGANI CARE TRAIESC DIN MUNCA NOASTRA !

  • Sunt destui romanasi de-ai nostri,fosti lucratori in industria socialista,care stau bine in retea.N-am vazut iesire in strada pentru indepartarea mafiei din piete.

  • Mergeti la piata Chirila sa vedeti cum stau cei de la politia locala in masina ca sa nu vand adevaratii producatori care nu mai au loc in piata de mafia tiganeasca. politia nu ii lasa sa puna produsele pe trotuar cand ar putea sa faca ceva cu adevarat benefic pentru comunitate…

  • noua ne iau taxa si vin controale de ne zapacesc in piata la nicolina dar astia care vand tigari stau in fata politiei si nu spune nimeni nimic si taxatorii iau cum vor taxa si cand vor verificatii pe astia pe hotii de taxatori si la wc la fel cand da bon cand nu da datii afara pe hoti,pe taxatorul florin pe minodora si pe umflata aia de la wc care nu face nimic

Adauga un comentariu