National

Dezvaluiri INCENDIARE: Cum sunt finantate ILEGAL partidele politice

Publicat: 02 oct. 2016
1

Doi dintre denuntatorii din dosarul Gala Bute, ce il are in prim plan pe fostul ministru Elena Udrea, au facut dezvaluiri incendiare. Acestia au explicat cum au ajuns sa finanteze in 2011 partidul aflat de la guvernare.

„Prima discutie cu Adrian Gardean (om de afaceri, n.r.) despre comisioane a fost in prima parte a anului. Dupa care, in a doua jumatate a anului 2011, cred ca era luna august, am avut o discutie mai concreta cu Gardean si am decis ca va trebui sa platim acest comision pentru deblocarea platilor”, este declaratia martorului Corin Boian.

Omul de afaceri Corin Boian a sustinut ca, impreuna cu asociatul sau, Adrian Gardean, au strans 900.000 de euro, bani pe care cel din urma a spus ca i-a predat, cash, fostului secretar general al Ministerului Dezvoltarii.

„Singura persoana care mi-a confirmat ca despre comision ar cunoaste Nastasia (fost secretar general al MDRT, n.r.) si Udrea (fost ministru al Dezvoltarii, n.r.) a fost Lungu Stefan (fost consilier al ministrului Dezvoltarii, n.r.). Acesta mi-a confirmat ca banii din comision sunt destinati acoperirii cheltuielilor din campaniile electorale ale PDL”, este declaratia martorului Adrian Gardean.

Reteta folosita de cei doi se regaseste si in alte cazuri recent ajunse in atentia procurorilor. Un exemplu este dosarul fostilor lideri democrat liberali Vasile Blaga si Gheorghe Stefan.

„Gheorghe Stefan i-a promis lui Horatiu Berdila ca va interveni la directorul unei companii de stat, astfel incat firma omului de afaceri sa castige licitatiile publice organizate. In schimb, a pretins si a primit intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat, primind pentru sine si pentru formatiunea politica din care facea parte aproximativ 25.000.000 lei”, se arata in comunicatul DNA.

Ioana Basescu si Elena Udrea sunt cercetate si ele intr-un dosar in care oameni de afaceri ar fi fost constransi sa contribuie pentru campania prezidentiala din 2009.

Anchetele DNA au aratat insa si reversul medaliei. Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat la inchisoare, dupa ce procurorii au demonstrat ca a finantat campanii electorale pentru a-si asigura sprijin in afacerile derulate cu statul.
Adauga un comentariu