Actualitate

Dezvaluiri fierbinti din spatele gratiilor! Scandal incredibil intre Fenechiu si Prisacaru!

Publicat: 04 sept. 2014
1

@ Situatie de-a dreptul incredibila in Penitenciarul Iasi din cauza unui pui la rotisor @ Este pe cale sa explodeze un adevarat razboi intre detinuti si conducerea unitatii de detentie din cauza favorurilor de care beneficiaza cel mai cunoscut puscarias cazat la Iasi @ Fostul prefect Radu Prisacaru a formulat o cerere bizara prin care vrea sa primeasca un pui la rotisor si placinta cu branza si smantana @ Un criminal cunoscut a cerut si el sa primeasca mancare gatita, la fel ca Relu Fenechiu @ Conducerea penitenciarului neaga aprobarea unor astfel de cereri

Reporterii BUNA ZIUA IASI au intrat in posesia unor detalii de-a dreptul incredibile despre ceea ce se intampla in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Totul pleaca de la favorurile care ii sunt acordate de conducerea unitatii de detentie celui mai cunoscut detinut cazat acolo… Relu Fenechiu. Aceste favoruri au starnit invidia colegilor de suferinta. Tot mai multi detinuti reclama faptul ca se fac diferente prea mari si ilegale de tratament intre persoanele private de libertate.

De cateva zile, penitenciarul sta pe un butoi cu pulbere, iar detinutii au inceput sa faca plangeri si solicitari pentru a beneficia de tratament mai bun din partea unitatii. Detaliu care a pus capac priveste faptul ca lui Relu Fenechiu i-a fost acordat dreptul de a primi mancare gatita in celula, iar pentru ceilalti detinuti acest drept este cu totul interzis. Relu Fenechiu a fost cel mai invidiat in momentul in care a primit un pui la rotisor in celula. Potrivit surselor BZI, puiul la rotisor ar fi fost adus prin intermediul magazinului din incinta penitenciarului. Detinutilor nu le este permis sa primeasca astfel de produse pentru ca nu au frigider in camera si nu pot fi pastrate in conditii normale. Mai mult, daca ar primi un pui la rotisor prin pachetul de la familie, ar putea fi ascunse obiecte interzise inauntru. Potrivit unui ordin al Ministrului Justitiei din anul 2008 produsele alimentare care necesita tratament termic sunt interzise.

Fostul prefect vrea si el pui la rotisor

Dupa ce a vazut ca Fenechiu poate primi astfel de produse, detinutii au inceput si ei sa faca astfel de cereri. Primul care a facut a fost detinutul Vasile Livadaru, fost condamnat pentru omor calificat. Acesta si-ar fi cumparat un pui la rotisor din banii pe care i-a avut in contul pe care orice detinut il poate avea. Numarul detinutilor care au cerut sa beneficieze de mancare gatita a inceput sa creasca dupa acest episod. Saptamana trecuta a venit bomba: Radu Prisacaru a formulat si el o cerere de a primi pui la rotisor prin intermediul unei firme de catering. Radu Prisacaru a iesit la raport si a formulat o cerere de acest gen pe data de 29 august 2014. Pe langa puiul la rotisor acesta a mai scris in cerere ca vrea orez fiert si placinta cu branza si stafide. A explicat ca doreste sa cumpere aceste produse prin intermediul magazinului alimentar din curtea unitatii, iar banii sa fie luati din contul lui. Cu privire la toate aceste aspecte, conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi a refuzat sa dea un raspuns categoric.

Ca urmare a adresei dvs. nr. 343 din 03.09.2014 prin care ne solicitati sa va punem la dispozitie anumite informatii, suntem în masura sa va comunicam urmatoarele: in conformitate cu art. 13 alin. (8) din OMJ din 2008 persoanelor private de libertate le este interzisa primirea de produse alimentare care necesita încalzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului. Având în vedere respectarea prevederilor legale în domeniu, detinutii nu necesita sa mai faca si alte cereri suplimentare în acest sens. În ceea ce priveste informatiile solicitate de dumneavoastra la punctele 4 si 5 din adresa, în conformitate cu Legea nr. 544/2001, acestea nu se încadreaza în categoria informatiilor de interes public„, se arata in raspunsul trimis de reprezentantii penitenciarului catre reporterii BZI.

Vrea conditii mai bune de detentie

In urma cu cateva zile, magistratii de la Judecatoria Iasi au avut pe masa un dosar care priveste nemultumirile lui Radu Prisacaru fata de conditiile de detentie. Acesta a fost incadrat la un regim inchis in conditiile in care Fenechiu este cazat intr-o celula care se incadreaza la un regim mai favorabil de detentie, desi are o pedeapsa mai mare stabilita de instanta de judecata. Pentru a judeca in mod corespunzator cererea formulata de fostul prefect Radu Prisacaru, instanta a acordat un nou termen pentru data de 16 septembrie. Pana atunci, acesta a sustinut ca va depune un memoriu si concluzii scrise cu privire la nemultumirile pe care le are. Isi doreste un regim mai bun de detentie. Conducerea penitenciarului a motivat ca Relu Fenechiu beneficiaza de conditii mai bune de detentie pentru ca face parte din categoria detinutilor vulnerabili.
Comentarii
  • „Vulnerabil” nu inseamna conditii mai bune de detentie si favoritisme domnilor. De ce pentru Fenechiu se poate si pentru Prisacaru nu? Doar provin din acelasi partid.

  • Poate nu cunoașteți: la Aeroportul Iași, pe lângă posterele afișate în sală – cu astralii PNLiști, apare și pușcăriabilul Fenechiu pe ecranul tv special amplasat pentru prost-lăvirea hoților ! Halal – de rahat !

  • pai cum se poate certa Prisacaru cu Fenechiu cand spuneti ca stau separat? De ce puneti un titlu care nu are fond in articol? Este clar ca incercati sa va vindeti ” poe seama lor. Hala articol, halal peronal

  • Pt modul in care s-a comportat ca prefect al Iasului, prisacaru ar trebui sa primeasca nu pui la rotisor si placinta, ci oral si anal non-stop.

  • PENTRU NISTE CRIMINALI CA VOI CARE ATI FURAT DIN AVUTIA NOASTRA A POPORULUI AVETI CONDITII PE CARE NU LE MERITATI,CONSTITUTIA TARII SPUNE CA „TOTI SUNT EGALI IN FATA LEGII” SAU PENTRU NISTE HOTI CA VOI NU SE RESPECTA CONSTITUTIA CUM DE ALTFEL VOI NU RESPECTATI MULTE.VRETI CONDITII DECENTA? CE ATI FACUT SA LE AVETI,NIMIC CUM DE ALTFEL NU ATI FACUT NIMIC PENTRU O VIATA DECENTA A ACESTUI POPOR IN 25 DE CIND VOI VA FACETI LEGII CUM SA FURATI MAI MULT,NU V-ATI GINDIT SI LA LEGI PENTRU CA PUSCARIASII SA DUCA O VIATA DECENTA.NU ATI FACUT STATI SI VA SUPORTATI PEDEAPSELE CU DEMNITATE NU FITI FARA BUN SIMT MACAR ACUM IN PUSCARI

Adauga un comentariu