Actualitate

Dezvaluiri fabuloase! Vei ramane impresionat de marturia acestui soldat – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 04 ian. 2015

@ Din ce in ce mai putini oameni mai cred in asa ceva si au un asemenea curaj @ Mai bine de jumatate din viata si-a dedicat-o luptei, pericolului si unei cauze nobile @ Doar el stie ceea ce a insemnat sa duca totul la perfectiune @ Acesta descrie scene de pe campul de lupta intr-o maniera cu totul si cu totul aparte @ Paradoxal, militarul dezvaluie ca initial s-a gandit sa renunte la drumul ales

Inspirat de povestile auzite in familie, de batalii sangeroase din Al Doilea Razboi Mondial, Ionel Munteanu –  Seful Operatiilor si Instructiei Brigazii 15 Mecanizata „Podu Inalt”, ascunde o poveste de viata extrem de interesanta si presarata de momente teribile pentru un civil. Ajuns la 47 ani, acesta are o pasiune mai putin intalnita in zilele noastre: tancul!

O cariera desavarsita

Dincolo de toate acestea, Ionel Munteanu este un adevarat lider! A pus mult suflet si pasiune in tot ceea ce a realizat pana acum. Marturisirile sale au la baza o intreaga serie de amanunte inedite legate de ceea ce inseamna sa urmezi o cariera militara si ceea ce inseamna sa fii mereu pregatit sa-ti aperi tara.

Citeste si: Dovezi teribile descoperite la marginea Iasului. Aici a avut loc o crima groaznica – GALERIE FOTO, VIDEO

„Inainte de a trece in miezul problemei, am sa incep cu o mica istorioara din Liceul Militar… In primele luni nici nu vroiam sa mai vad tancul in fata ochilor! Cand intram in el ma loveam de toate si lucram in niste conditii tehnice foarte grele. Dupa asta, timpul a trecut si m-am obisnuit si mi-a trecut totul si, astazi, daca trec pe undeva si simt fum de la tanc e ceva deosebit pentru mine. Eu am lucrat pe toate tipurile de tanc si am inceput instruirea adevarata pe faimosul tanc T – 34. Era un utilaj care nu era foarte modern, foarte greu de exploatat, era un frig ingrozitor iarna in el, dar acolo am invatat multe. Am avut, la un moment dat, si alte tipuri de tancuri precum T – 72. Acum, nu stiu daca se poate descrie in cuvinte ce senzatii ai cand intri in tanc si mergi la trageri… E si teama, e si o senzatie de putere si e ceva unic sa simti ceea ce inseamna sa tragi obuze. In tanc, trebuie sa formezi o echipa cu toti colegii pentru ca altfel nu se poate. La inceputul carierei mele de tanchist (in urma cu aproximativ 30 de ani – n.r.) am urcat si in tancuri T – 34 care au fost implicate in Al Doilea Razboi Mondial. Pentru mine tancul este cel mai frumos si este «regina» armelor de razboi”, marturiseste tanchistul.

Citeste si: EXCLUSIV! Groapa comuna cu sute de morti, descoperita in spatele unui spital din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Vrea sa reconstituie faimoasa „Batalie de tancuri de la Targu Frumos”

In urma cu mai bine de doi ani, Munteanu a fost comandant al echipei Operationale de Consiliere si Legatura Afghanistan, intre 2010 si 2013 fiind comandant al Batalionului 284 Tancuri „Cuza Voda”, respectiv Brigada 282 Infanterie Mecanizata „Unirea Principatelor”. De asemenea, intre 2008 si 2010 a coordonat Batalionul 52 Artilerie Antitanc „Alexandru Tell” – Brigada 8 Artilerie Mixta „Alexandru Ioan Cuza. Intre anii 1997 si 2005 a fost Sef de Stat Major Batalionul 154 Tancuri – Brigada 15 Mecanizata „Podu Inalt”, iar in perioada 1993-1997 a fost comandant al companiei de tancuri a Regimentului 15 Mecanizat „Razboieni”. Dupa o asemenea experienta, in aceasta perioada, Ionel Munteanu s-a apucat de reconstituirea si cercetarea faimoasei „Batalii de tancuri de la Targu Frumos”. „Da, acum imi doresc foarte mult sa ma ocup de cercetarea acestei batalii deoarece este una emblematica pentru ceea ce s-a intamplat in Al Doilea Razboi Mondial. Spun asta pentru ca avem foarte putine date despre ea si ar fi extrem de interesant sa o putem studia in amanunt. Atunci, tancurile germane au avut o tactica ce i-a pus in mare dificultate pe sovietici… Ori, sunt foarte putine planuri de batalie, imagini si marturii de atunci. Eu chiar vreau sa merg in arhive pentru a aduce in prim-plan acest eveniment militar”, spera militarul. De reamintit ca, din documentele gasite în arhive, în 1944 au fost doua batalii numite „Batalia de la Târgu Frumos”.

Citeste si: EXCLUSIV! Dezvaluiri incredibile din jurnalele de razboi ale soldatilor ieseni – GALERIE FOTO

Prima s-a desfasurat în aprilie (6-12 aprilie), iar a doua în mai (2-7 mai) 1944 între trupele aliate ale Germaniei Naziste si României care s-au opus Armatei Rosii a Uniunii Sovietice. În ambele batalii, sovieticii au încercat sa intercepteze soseaua Iasi -Târgu Frumos – Pascani si sa înainteze cât mai mult spre sud si spre Iasi, în cadrul ofensivei din primavara anului 1944. Doar pe www.bzi.ro puteti urmari un amplu material video cu marturisirile lui Ionel Munteanu.
Comentarii
Adauga un comentariu