Actualitate

DEZVALUIRI dintr-un mega-dosar de coruptie! Visul sefilor de la UMF Iasi a fost ruinat!

Publicat: 17 apr. 2015
1

@ Toti visau ca vor lungi acest proces pana la adanci batraneti @ Ieri, planurile conducerii de la UMF Iasi au fost spulberate @ Au inceput audierile

Ieri, magistratii de la Tribunalul Suceava au trecut la audieri in dosarul de coruptie de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa, in care este vizat fostul rector Vasile Astarastoae si actualul rector Dragos Pieptu. Desi dosarul a fost trimis in judecata in decembrie 2011, pana acum judecatorii n-au reusit sa-i audieze pe inculpati. Abia ieri lucrurile au inceput sa se miste. S-a petrecut un lucru cu totul neasteptat in acest dosar. A avut loc un termen de judecata in urma cu trei zile, pe data de 15 aprilie, iar judecatorii au dat urmatorul termen pentru data de 17 aprilie. Este surprinzatoare aceasta graba a judecatorilor in conditiile in care de atatia ani nu s-a grabit nimeni. Pe data de 16 aprilie, cand au vazut ca nu mai pot controla situatia procesului, o parte dintre acuzatii din dosar l-au recuzat pe presedintele completului de judecata, Mihaela Bivol.

Cererea de recuzare a fost formulata de Adrian Ciureanu, fostul director de comunicare din cadrul UMF si Dan Alexandru Verner, unul dintre reprezentantii firmelor implicate in aceasta poveste. Evident, aceasta cerere a fost respinsa inainte de audierile care au avut loc ieri. Au fost audiati mai multi acuzati, termenul prelungindu-se pana spre seara. Tot acest dosar a pornit de la modul in care conducerea UMF a gestionat un proiect european privind platforma de e-Learning, o platforma care trebuia sa-i ajute atat pe profesori, cat si pe studenti. Procurorii sustin ca au fost comise fapte de coruptie atunci cand a fost construita aceasta platfoma la care a lucrat firma Maguay Impex SRL din Bucuresti. Vasile Astarastoae, fostul rector al UMF, a semnat cu buna stiinta o serie de documente false, astfel incat sa fraudeze fondurile europene alocate pentru platforma de e-Learning. Astfel, potrivit proiectului, firma Maguay Impex SRL trebuie sa sustina cursuri de instruire cu personalul din UMF care urma sa se ocupe de administrarea produselor software implementate.

Pentru aceste „servicii” de scolarizare UMF Iasi a platit 160.000 lei. Asta in conditiile in care procurorii nu au gasit elemente care sa arate ca firma Maguay Impex SRL a prestat aceste servicii. De asemenea, procurorii au stabilit ca Vasile Astarastoae stia de faptul ca firma Maguay Impex SRL nu a sustinut cursurile respective. In faza de urmarire penala Astarastoae a declarat in fata procurorilor ca nu stia de faptul ca respectivele cursuri nu s-au desfasurat. Aceasta scuza nu sta in picioare deoarece in cadrul acestui proiect Vasile Astarastoae era manager de proiect si prin urmare era obligat sa cunoasca in amanunt etapele de derulare. Mai mult, acesta era obligat sa desemneze si persoanele care urmau sa administreze produsele software din cadrul platformei de e-Learning.
Comentarii
  • In foto sunt: „dracu si ta’su”, „tusea si junghiul” fara a se sti care e unu si care e altul. Domnilor pana nu se taie tot de la radacina nu se va schimba nimic. Totul va fi o reluare cu alti „actori” sau aceeasi in alre „randuri”. Pe scurt: spaga la examene, prostitutie, spalare de bani, secretare care intermediaza spaga etc.Toata lumea stie ca secretarele iti spun pretul exact ce trebuie dat. Cine e curios de ce cadouri s-au dat de Paste? Frustrati si semidocti fac legea intr-o institutie care are alt rol decat cel de a determina tinerii medici sa plece din tara… De curiozitate ia vedeti ce pregatiri s-au facut pentru nunta fiului dl. rector. Tabele cu persoane si cu cat trebuie sa dea fiecare, tabele care se vor inmana la final domnului rector pentru a sti „cine si ce”. Te doare capul si ti-e scarba! Eu propun sa ne plece din tara medicii dar astia nu cei tineri care mai pot salva medicina romaneasca….Pacat!

    • prea tarziu! au plecat si inca vor mai pleca! ramaneti boilor si furati, cate generatii sa ne mai sacrificam asteptand minunea schimbarii?

Adauga un comentariu