Actualitate

Deznodamant surpriza la negocierile dintre profesorii ieseni si vicepremierul Vasile Dincu

Publicat: 27 iun. 2016
1

Ieri, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) – Iasi, Laviniu Lacusta, a participat la negocieri privind salarizarea din educatie, cu vicepremierul Guvernului Romaniei, Vasile Dincu! Acesta, alaturi de colegi din Bacau si Suceava, a obtinut promisiuni din partea demnitarului ca vor demara procedurile pentru elaborarea mult doritei Legi a Salarizarii Unitare. Conform celor afirmate de Lacusta, documentul ar putea intra in vigoare inca de la inceputul anului scolar 2016-2017. In consecinta, cadrele didactice au renuntat la boicotarea examenelor nationale din aceasta vara.

Citeste si: Laviniu Lacusta: „Reclamam faptul ca exista o lipsa de transparenta si de comunicare la Ministerul Educatiei”

„Dupa aceasta intrevedere, vicepremierul Vasile Dancu a promis ca se va intra foarte rapid la nivel de negocieri si discutii pe tema elaborarii Legii Unice de Salarizare. In acest context, urmarim sa corectam disfunctiile aparutate ca urmare a aparitiei Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 20/2016 privind salarizarea. Promisiunea ferma a vicepremierului este ca pana in luna septembrie a acestui an sa se lucreze, pentru a se da drumul legii si trecerea prin Parlamentul Romaniei„, a declarat profesorul Lacusta.

Citeste si: Proteste dure la Iasi ale profesorilor. Liderii USLIP s-au intalnit cu viceprim-ministrul Vasile Dincu – GALERIE FOTO, VIDEO

Remintim ca, potrivit datelor referendumului derulat de USLIP privind neparticiparea la Evaluarea Nationala (EN) si la Bacalaureat, din 184 de unitati scolare din municipiu si judet, au fost transmise un total de 4.434 de semnaturi. Dintre acestea, 3.902 semnaturi au fost in favoarea actiunii de boicotare, ceea ce semnifica un procent de aproximativ 88 la suta pentru si 12 la suta impotriva.

Citeste si: Liderul USLIP Iasi: „Este discriminare impotriva profesorilor. Urmeaza proteste dure”
Comentarii
Adauga un comentariu