National

DEZASTRUL se apropiere de Romania. Boala pentru care NU exista vaccin face ravagii

Publicat: 28 sept. 2016
1

Patrunderea pestei porcine africane pe teritoriul Romaniei ar produce o catastrofa economica la nivel national. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat ca exista un risc mare ca aceasta sa patrunda in Romania, din tarile vecine afectate de aceasta maladie.

Boala a fost depistata in Ucraina si este foarte posibila confirmarea ei si la granita cu Republica Moldova.

„Am iesit public si am avertizat asupra riscului. Pesta porcina africana, in conditiile in care nu exista vaccin, atunci cand intra intro regiune, toti porcii de acolo trebuie sacrificati. In aceste conditii, daunele sunt foarte mari. Inseamna o pierdere economica foarte mare. Efectele sunt extrem de grave. Plus ca se blocheaza si comertul. Este foarte important ca oamenii sa inteleaga si sa nu aduca niciun fel de produse de origine animala din regiunile respective. Este singura speranta ca asa putem evita problema. Peste porcina este extrem de periculoasa si paguboasa”, a spus Achim Irimescu.

Posibilitatea extinderii in tara noastra a pestei porcine africane, depistata in Republica Moldova, a constituit tema unei intalniri care a avut loc la Comisia pentru agricultura a Camerei Deputatilor, la initiativa presedintelui acesteia, liberalul Nini Sapunaru, la care au fost prezenti ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, si reprezentatii mai multor institutii, intre care ANSVSA, structuri ale MAI, Politiei de Frontiera.
Adauga un comentariu