Eveniment-Social

Dezastru in pasajul de la Hala Centrala. Infiltratii de apa peste tot – FOTO

Publicat: 13 oct. 2016
Precipitatiile abundente din ultimele zile au facut ca mai multe zone din oras sa fie inundate. Pe langa pasajele rutiere, afectate au fost si trecerile subterane pietonale. Unul dintre aceste este si pasajul Sf. Vineri, de la Hala Centrala. In ultima vreme, pasajul a inceput sa aiba probleme din cauza infiltratiilor.

Imaginile surprinse de reporterii BUNA ZIUA IASI in Pasajul Sfanta Vineri arata cum infiltratiile de apa tind sa devina o adevarata problema. De altfel, problemele legate de infiltratiile din peretii pasajului par sa se agraveze pe zi ce trece. Fie ca este vorba de peretii verticali de la accesul dinspre Hala Centrala, dinspre Tribunal sau de la Casa de Pensii, acestia dau semne ca structura nu este chiar atat de buna.

In plus, si scarile rulante de cele mai multe ori sunt oprite. Municipalitatea ieseana ar trebui sa ia masuri urgente pentru ca aceasta lucrare in care s-au bagat peste 20 de milioane de lei sa nu cedeze la doar cativa ani de la darea in folosinta. Pasajul Sfânta Vineri a fost inaugurat in anul 2012 si are o suprafata de aproximativ 1.700 de metri patrati. Din acestia, 500 de metri patrati sunt destinati spatiilor comerciale, iar restul traficului pietonal.
Comentarii
  • Multi cetateni din Iasi cunosc faptul ca in bugetul local pentru anul 2016 este prevazut sa se instaleze camere de supraveghere pentru protejarea pasajului. Poate odata cu montarea sistemului de camere de supraveghere sa se ceara SC CONEST S.A ca si constructor sa remedieze toate defectiunile aparute . (unele sunt cunoscute dar nu sunt luate in seama de dl Tomurug ori de cei din subordinea sa. Domnilor consilieri sunteti sesizati sa luati atitudine … ori dupa vot NU va mai intereseaza??? Oricum zona centrala a fost lasata ca fiind „a nimanui”! Vedeti ce este neterminat la pasajul Sf. Vineri la iesirea spre str. Sf. Lazar si in dreptul fostul restaurant SCALA (actual firma de asigurari ING).

    • Sesizarile trebuiesc depuse la primarie, nu pe bzi. Depune o sesizare la primarie si vei primi raspuns in 30 de zile.

      Am depus 3 sesizari cu diferite probleme din Iasi si toate au fost rezolvate.

  • Problemele astea cu pasajul de la Hala Centrala, sunt de mult timp. Nici bine nu dadusera spre folosinta pasajul, ca la primele ploi aparusera probleme. Ca la noi la nimeni. Lucru facut aiurea. Repede si prost. Repede in sensul ca se apropia alegerile atunci si fostul primar FRICHITA, voia sa aiba cu ce se lauda si pe ultima suta de metri au facut de mantuiala tot.

Adauga un comentariu