Eveniment-Social

Deturnare de fonduri la Primaria Pascani – FOTO

Publicat: 04 nov. 2012
1

@ In timpul mandatului lui Grigore Craciunescu, Primaria Pascani a primit fonduri, in etape, de la Guvernul Romaniei pentru continuarea lucrarilor de constructie de la Sala multifunctionala din cadrul Primariei si pentru amenajarea terenului din fata salii @ O parte din bani au fost folositi pentru amenajarea esplanadei din fata cladirii administratiei locale

Conducerea Primariei Pascani trebuie sa returneze 300.000 lei datorita unor decizii ilegale luate de fosta conducere.
Practic, in urma unui control al Curtii de Conturi la Primaria Pascani, s-a stabilit faptul ca in mandatul lui Craciunescu s-a efectuat o noua investitie, lucru interzis de Guvern datorita situatiei de criza, pe bani guvernamentali destinati unui alt proiect aflat in curs de finalizare.
Astfel, Primaria Pascani a primit fonduri, in etape, de la Guvernul Romaniei pentru continuarea lucrarilor de constructie de la Sala multifunctionala din cadrul Primariei si pentru amenajarea terenului din fata salii. Fosta conducere a luat decizia ca din sumele primite sa cheltuie peste 300.000 lei pentru amenajarea unei esplanade din apropierea cladirii administrative. In urma solicitarii facute de catre organul de control, s-a cerut sa se delimiteze suprafata aferenta proiectului iar recent s-a stabilit ca esplanada amenajata cu bani guvernamentali nu face parte din proiect, chiar daca se afla in apropiere de Primarie. Astfel ca Primaria Pascani se afla la un pas de a inapoia de la bugetul local suma respectiva. „Cel mai probabil o sa trebuiasca sa returnam 300.000 lei de la bugetul local datorita unei decizii luate de fosta conducere a Pascaniului. S-au folosit bani guvernamentali pentru amenajarea esplanadei de la intrarea in Primarie si acea suprafata nu este prinsa in proiect. Astfel ca esplanada este numita investitie noua si nu continuarea unui proiect inceput inainte de decizia data de Guvern”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.
In ultima sedinta ordinara de Consiliu Local, primarul Dumitru Pantazi a initiat un proiect de hotarare cu privire la stabilirea suprafetei aferente investitiei pentru Sala multifunctionala a cladirii administrative.

Dosar de cercetare la Politie

Potrivit conducerii Primariei Pascani, la ora actuala agentii de Politie din cadrul Compartimentului de Investigare a Fraudelor au inceput o ancheta in acest sens. In urma cercetarilor se va stabili exact cine se face vinovat de hotararea luata. Exista varianta ca in afara de fostul primar Grigore Craciunescu, sa mai fie trasi la raspundere si alti sefi de Servicii din cadrul Primariei.
De precizat faptul ca cei 300.000 lei au fost cheltuiti pe pavarea suprafetei de teren, amenajarea unor ronduri de flori, cateva banci si stalpi de iluminat public. Interesant este faptul ca la propunerea votarii proiectului de hotarare de pe ordinea de zi, cel initiat de Pantazi cu privire la delimitarea suprafetei de teren de unde a reiesit faptul ca s-au deturnat banii publici in timpul fostei conduceri, toti consilierii liberali ai lui Craciunescu au fost de acord. Culmea, fostul administrator public, liberalul Dorin Nechifor, a votat proiectul fara nicio retinere. Mai apoi si-a dat seama ca este o greseala si ca isi toarna cenusa in cap de unul singur. „Va spun cinstit ca nu am stat sa analizez schita si nu am stiut ca suprafata de 15.000 mp era compusa din suprafete mai mici care trebuiau adunate. Daca este asa cum se spune, atunci executivul actual are ceva cu fostul primar Grigore Craciunescu. Vrea sa ii faca rau. Daca acea suprafata privind esplanada din fata Primariei nu a fost cuprinsa in proiectul mare, atunci este o mare greseala si imi pare rau ca am votat proiectul”, a spus Dorin Nechifor. Urmeaza ca organele de control sa ajunga la o concluzie in urma cercetarilor efectuate.
Adauga un comentariu