National

Detinutii din Romania ar putea fi cazati in PUSCARII PRIVATE

Publicat: 21 oct. 2013
1

Detinutii cu bani ar putea sa beneficieze de conditii ca acasa, in puscarie. Si asta pentru ca mai-marii de la „Penitenciare” se gandesc tot mai mult sa propuna infiintarea unor inchisori private, potrivit libertatea.ro. Statul ar pune terenul la dispozitie, firma ridica sediul si isi scoate cheltuielile din chiria pe care o va incasa apoi de la stat.

In acest moment, peste 33.000 de condamnati sunt inghesuiti in cele 44 de penitenciare din Romania, cu o medie de 15 detinuti pe celula. Inchisorile s-au aglomerat, pentru ca dupa revolutie au mai fost construite doar trei unitati de detentie. O solutie vine de peste hotare, de la o firma care administreaza in occident inchisori private.

Penitenciarele ridicate in parteneriat public-privat reprezinta singura solutie, sustin reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor. În Olanda, de exemplu, infractorii trimisi la o inchisoare particulara au conditii mai bune, pentru care contribuie cu bani.

„Acolo, ca sa introduca masina de spalat, firgider, masina de spalat vase, microunde si astfel de aparate pe care le avem acasa, trebuiau sa plateasca o anumita taxa, saptamanal. Eu as vrea, in primul rand, sa rezolvam problema supraglomerarii, apoi sa aplicam taxa diferentiata”, a precizat recent Catalin Bejean, directorul Administratia Nationala a Penitenciarelor.
Adauga un comentariu