Eveniment-Social

Detalii socante despre cei mai influenti ieseni. Asa si-au crescut averile

Publicat: 11 dec. 2014
1

@ Iesenii sunt blestemati sa sufere din cauza unor indivizi care i-au manipulat grosolan @ Au avut incredere oarba in acestia, in speranta ca lucrurile se vor indrepta in zonele in care locuiesc @ Numai ca acestia au reusit ca pe spatele unor oameni simpli sa-si faca averi uriase

Judetul Iasi este reprezentat de sapte senatori. Ca si colegi lor deputati, nici acestia nu au rupt gura targului in acesti doi ani de la preluarea mandatului. Ba chiar au tinut sa-i egaleze pe deputati si in ceea ce priveste lipsa de activitate. Fie ca au facut parte din arcul guvernamental, fie ca au fost de la bun inceput parlamentari ai opozitiei, senatorii Iasului au preferat mai mult sa stea in banca lor, sa incaseze indemnizatia si suma forfetara si sa uite de iesenii care i-au trimis in Parlament. De exemplu, senatorul PSD Sorin Lazar a reusit ca in acesti doi ani de mandat sa se aleaga cu o condamnare de sase luni inchisoare cu suspendare cu un termen de incercare de doi ani dupa ce si-a angajat neamurile la cabinetul sau parlamentar.

In afara de aceasta „realizare”, activitatea lui Lazar la nivelul Parlamentului Romaniei nu a fost una consistenta. Lazar a avut 74 de luari de cuvant in plen, fara a face vreo referire importanta la judetul Iasi si la oamenii care l-au trimis in Parlament. A mai avut 42 de declaratii politice, singurul aspect semnalat in privinta judetului Iasi fiind legat de sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Un alt coleg din PSD al lui Lazar este si senatorul Florin Constantinescu. Ales in zona Pascaniului, Constantinescu a avut in acesti doi ani de mandat 57 de luari de cuvant in plen, unele aspecte fiind legate de proiectele din colegiul pe care il reprezinta. A mai avut o serie de interpelari adresate premierului Romaniei, singurul aspect legat de Iasi tinand de deblocarea fiscala a comunei Vladeni, autoritate ce are conturile blocate de ani de zile. Senatorul a mai avut 3 de declaratii politice si mai multe initiative legislative, la pachet cu alti colegi parlamentari.

Un alt parlamentar intrat recent in zona puterii este si fostul liberal Marin Burlea. Acesta a ajuns la UNPR intre timp. In acest mandat, Marin Burlea a avut o serie de interpelari legate de Institutul Regional de Oncologie, sesizari ajunse la Avocatul Poporului sau despre urgentarea adoptarii unei ordonante privind cresterea salariilor medicilor rezidenti. Burlea a solicitat din partea Guvernului mai multe aspecte privind construirea de noi blocuri ANL, dar a avut si 20 de luari de cuvant in plen. Senatorul UNPR se poate lauda si cu o motiune initiata chiar impotriva Guvernului in perioada in care era in opozitie.

Liniste totala in opozitie

Senatorii opozitiei nu au fost nici ei mai prejos decat colegii de la putere. De exemplu, senatorul Dumitru Oprea, ajuns intre timp la PNL, a avut de asemenea 6 interpelari si o singura motiune. In interpelarile adresate in plen, Oprea a cerut date despre taxele si impozitele anuale, despre situatia din invatamantul liceal sau despre absorbtia fondurilor europene. Niciun cuvant despre ieseni si despre colegiul in care a fost ales si pe care il reprezinta. Motiunea pe care si-a pus semnatura viza acelasi lucru ca si in cazul lui Marin Burlea, aceasta fiind semnata de mai multi demnitari.

Un alt senator liberal este si Mihaela Popa. In ultimul an aceasta a disparut aproape total din mediul politic iesean. De la preluarea mandatului si pana in prezent, a avut doua declaratii politice, trei intrebari si cinci interpelari. Popa a avut numai 2 interventii la microfonul Senatului, fiind printre cei mai inactivi demnitari ieseni.

Liberalii se mai bazeaza in Senat si pe Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei. Acesta este insa inexistent in Parlamentul Romaniei. In doi ani de zile, Vosganian a avut o singura declaratie politica, 18 luari de cuvant in plen si s-a lipit la 11 initiative legislative la pachet cu zeci de parlamentari. Pentru aceasta activitate incaseaza lunar cu tot cu suma forfetara circa 20.000 lei.

Un alt senator este si Ionel Agrigoroaei, actual membru PPDD. Acesta a avut doar 7 declaratii politice, niciuna legata de judetul Iasi. A mai avut 35 declaratii politice fara legatura cu Iasul si 17 interpelari.
Adauga un comentariu